Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(VIDEO) Noua etapă de vaccinare – informații despre cum va funcționa campania

foto – captură video

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a susținut astăzi o conferință de presă cu scopul de a clarifica detaliile legate de etapa a treia de vaccinare.

Programările pentru această etapă se vor face începând cu data de 15 martie.

„Modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până la acest moment. Fiecare persoană în momentul în care intră şi îşi crează un cont, va alege opţiunea de a se programa în această listă de aşteptare prin alegerea unui centru de vaccinare. Practic fiecare centru de vaccinare va avea o listă de aşteptare. Persoana respectivă, respectând aceeaşi modalitate, selectând categoria din care face parte va trece în această listă de aşteptare”, a declarat coordonatorul.

Ce se va întâmpla după ce am realizat programarea? Cum vom afla când putem avea acces la vaccin?

„Persoana va fi notificată prin sms şi respectiv e-mail şi va avea la dispoziţie acel loc liber pentru 24 de ore, timp în care va confirma programarea. Practic, etapa ulterioară a acestei notificări este foarte simplă, doar va salva şi va confirma că într-adevăr doreşte programarea în respectivul centru de vaccinare”, a explicat acesta.

Câte cabinete vor fi funcționale începând cu etapa a treia? Va fi posibil ca din luna aprilie să se administreze vaccinurile și în cabinetele de familie sau în centre de tip Drive-Thru?

„Pentru toată campania de vaccinare sunt prevăzute aproximativ 750 centre de vaccinare, toate aceste centre cumulând 1760 cabinete de vaccinare. Mai spuneam și cu alte ocazii, vor putea fi asigurate peste 100000 de persoane care vor putea fi vaccinate zilnic .(…) În ceea ce privește centrele de vaccinare de tip Drive-Thru, vom identifica locațiile potrivite și eventual orașele care vor lua în calcul înființarea unui astfel de centru, pe de altă parte prioritatea noastră imediată este legată de operaționalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinul celor din mediul rural, persoanelor care nu au acces la un centru de vaccinare fix și de asemenea aceste centre vor putea fi activate din momentul în care avem o confirmare a calendarului de livrare a dozelor și vom avea un număr suficient de doze să ne permită deschiderea tuturor centrelor.”

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *