Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(VIDEO) Peste 470 de autospeciale de intervenţie pentru pompieri, achiziţionate din fonduri europene

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Harghita a organizat marți, 15 iunie 2021, o videoconferinţă de presă, la sediul inspectoratului, condusă Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor Interne. Acesta i-a avut alături pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general-maior Dan-Paul Iamandi.
La această activitate au mai participat  prefectul județului Harghita, d-l Szabó Zsolt, comanda unității și ofițerii/subofițerii cu funcții de conducere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Harghita.
Evenimentul prilejuit de semnarea a două acorduri-cadru privind achiziţionarea din fonduri europene a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor care vor fi distribuite în toată, valoarea totală a dotărilor fiind de 159.116.504 de euro.

În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aprox. 159 milioane Euro), vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000l.

Autospecialele vor fi achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.

Mijloacele tehnice vor fi destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat.

Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

Reînnoirea parcului auto a reprezentat și reprezintă în continuare o prioritate, având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, înregistrându-se un număr mare de autospeciale de stins incendii cu o vechime de peste 20 de ani.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *