Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(VIDEO) Românii din străinătate care se întorc în țară riscă să petreacă sărbătorile Pascale în carantină

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat într-un interviu la Prima TV care sunt condițiile în care se vor desfășura sărbătorile Pascale în țara noastră și care sunt regulile pe care românii sosiți din străinătate vor trebui să le respecte.

Cei care doresc să vină în țară de Sfintele Sărbători trebuie să se informeze din surse sigure și îi rog să facă acest lucru, să consulte paginile oficiale ale instituțiilor statului român. CNSU actualizează periodic lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. 

În condițiile în care vii dintr-o țară aflată pe acea listă trebuie să știi următoarele lucruri: dacă nu ai un test PCR negativ, pur și simplu te urci în avion, din Belgia, dau un exemplu, și aterizezi la București, trebuie să știi că intri în carantină 14 zile.

În condițiile în care ai un test PCR negativ realizat în urmă cu 72 de ore vei sta în carantină 10 zile, la domiciliu sau la adresa pe care o indici în România.

În a treia situație, în condițiile în care ai făcut vaccinul și a doua doză și din momentul rapelului au trecut minim 10 zile poți veni în România fără să stai în carantină. 

Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le știe românii care vor să vină acasă de Paște”, a spus Lucian Bode.

În noaptea de Înviere este permisă deplasarea credincioșilor la slujbele religioase în intervalul orar 20:00 – 5:00.

Mai multe detalii în materialul video.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.