Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

VIDEO – Ursoaică cu trei pui pe o stradă din Băile Tușnad. Un localnic neatent se îndreaptă primejdios spre animalele speriate

Foto: captură video

În cursul zilei de ieri, au fost primite două apeluri, prin intermediul SNUAU 112, prin care erau anunțate prezența unor urși în Băile Tușnad, informează IJJ Harghita.

Primul apel primit prin intermediul SNUAU 112, la ora 17:48, ne anunța că o ursoaică cu doi pui au fost văzuți pe Aleea Sf. Ana din Băile Tușnad. A fost trimis imediat în zonă un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm. Animalul a fost îndepărtat prin folosirea semnalelor acustice și luminoase.

La ora 22:37 a fost primit cel de-al doilea apel, un bărbat ne anunța despre prezența unui urs pe str. Gării din Băile Tușnad. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de jandarmerie, dar ursul nu a mai fost găsit. Echipajul de jandarmerie care a acționat pentru prevenirea oricăror incidente a rămas în zonă pentru a se asigura că urșii nu mai revin.

Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia, atenționează jandarmii.

 

Mai jos, puteți urmări o scurtă înregistrare (postată pe 16 iunie) în care este surprinsă o ursoaică cu trei pui pe o stradă din Băile Tușnad.

Dincolo de spectacolul plin de adrenalină oferit de urși, cetățeanul care a realizat filmarea atrage atenția asupra bipedului care ignoră semnalele poliției:

DAR, observați cetățeanul care, auzind apelurile Poliției care-i spunea să intre în curte, văzând ursoaica și puii, alege să treacă strada ÎNSPRE ursoaică

Dacă ar fi fost atacat de ursoaică, ce-ar fi urmat pentru aceste biete animale

P.S. : Mi s-a atras atenția asupra faptului că înregistrarea nu ar fi de fapt din Băile Tușnad, ci din stațiunea Bușteni. Persoanele care locuiesc în Băile Tușnad pot confirma dacă locația filmată este din Harghita sau nu. Cert este că imaginile sunt grăitoare indiferent în ce colț al lumii au fost făcute. 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.