Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Viktor Orban, despre declarația președintelui Iohannis: ”Dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”

Viktor Orbán, prim-ministrul Ungariei, în interviul său radiofonic de vineri dimineaţa a făcut apel la răbdare în legătură cu declaraţia de miercuri a preşedintelui României, Klaus Iohannis, potrivit agenției ungare de presă MTI.

În emisiunea “Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului naţional de radio Kossuth, a fost întrebat printre altele şi despre poziţia sa cu privire la atitudinea manifestată de şeful statului român, Klaus Iohannis, care a acuzat PSD-ul din opoziţie că “vor să vândă Transilvania ungurilor”.

Viktor Orbán a precizat: a cunoscut în persoana preşedintelui un om demn de respect, care îşi susţine principiile, prin urmare Ungaria respectă România şi preşedintele ei. Tocmai din acest motiv, el observă cu nedumerire cele ce se întâmplă, pentru că asemenea fraze “nu am auzit venind din România nici măcar în cele mai tulburi perioadele antidemocratice”.

“Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (…) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea” – a spus, remarcând că nu se ştie dacă e vorba de provocare, de un “accident” sau de primele mişcări ale unei noi strategii naţionale româneşti.

Prim-ministrul a făcut apel la calm ca toate acestea să se clarifice, iar Ungaria să încerce mai degrabă să menţină relaţiile de bună vecinătate, să-i respecte pe români, aşteptând totodată aceeaşi atitudine faţă de maghiarii care trăiesc în România, faţă de maghiarii din Ungaria şi statul ungar.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *