Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Violența domestică, tratată cu atenție de Poliția Locală a municipiului Odorheiu Secuiesc

Poliția Locală din municipiul  Odorheiu Secuiesc atrage atenția asupra violenței în familie.  Polițiștii locali încurajează victimele, dar și pe cei care observă astfel de abuzuri să le raporteze.

foto cu caracter ilustrativ

foto cu caracter ilustrativ

Un astfel apel a fost publicat recent pe pagina Facebook a Poliției Locale a municipiului Odorheiu Secuiesc:

„În dimineața de 4 martie, în jurul orei 8:oo, o femeie din municipiul Odorheiu Secuiesc a apelat telefonic la instituția noastră arătând că a fost agresată fizic de către soțul ei. Polițiștii locali s-au deplasat în locul indicat de către reclamantă, găsind-o pe aceasta în fața ușii de acces în imobil. După identificarea autorului, întrucât erau indicii privind comiterea unei infracțiuni, fiind depășite competențele poliției locale, colegii noștri au procedat la conducerea persoanei vătămate și a autorului la sediul Poliției Municipiului Odorheiu Secuiesc.
Cu referire la acest caz, atragem atenția cu privire la modificările intervenite la Legea 217/2003, care permit ca în cazurile de violență în familie sesizate poliției, să fie emise imediat ordine de protecție provizorii, prin care se instituie măsuri de interdicție împotriva agresorilor. Deoarece anterior, nu erau posibile instituirea unor astfel de măsuri, în multe cazuri, după revenirea în domiciliul comun, persoana vătămată era din nou victima unor agresiuni. Modificările legislative mai înainte arătate, vin ca o rezolvare a acestei situații, oferind protecție victimelor.
Din păcate sunt numeroase cazurile de violență domestică, agresivitatea manifestându-se în toate formele ei fizică și/sau psihică, iar în majoritatea cazurilor victimele ori nu știu unde și cui să se adreseze sau pur și simplu de teamă sau rușine nu solicită ajutor. Acestora le sfătuim ca să se folosească de posibilitățile oferite de lege și să sesizeze cazurile de agresiune, în acest fel făcând posibilă o reacție adecvată a autorităților.
Să acordăm atenție celor ce trăiesc în jurul nostru și în caz de nevoie să avem curajul să le acordăm ajutor. De aceea vă rugăm pe dumneavoastră, ca în cazul în care luați la cunoștință de cazuri de violență să ne sesizați nouă sau autorităților cu competențe în domeniu.”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.