Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vlad Voiculescu: Preoții și rudele pacienţilor COVID vor avea acces în secțiile ATI

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat joi, 8 aprilie, după o întâlnire cu reprezentanții cultelor din România, că preoţii, dar și rudele, vor avea voie să intre în spital la pacienţii aflați în stare gravă.

„Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului. Vorbim despre accesul preotului în spital la pacienții care au nevoie. Avem în vedere lucrul acesta și pentru aparținători, cu respectarea unor reguli foarte stricte. Pentru cei care vor să își ia adio de la cei dragi vom încerca să facem în așa fel încât, în condiții de siguranță, acest lucru să fie posibil”, a declarat Vlad Voiculescu.

Conform ministrului, la pacienți va putea intra persoana desemnată la internare, în cazul în care acest lucru a fost posibil, iar dacă nu, rudele de gradul 1 și 2, însă „s-ar putea să fie chiar mai vast”.

Ministrul Sănătății a mai precizat că trupurile persoanelor decedate din cauza Covid vor fi înmormântate în sicrie sigilate, ca și până acum.

Ordinul este în lucru și va fi semnat cel târziu vineri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *