Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

”Vreau să răsune România peste hotare într-un mod frumos, prin tradiție și cultură!” O româncă ne reprezintă la Around The World Cultural Food Festival

O tânără artistă din Bistrița Năsăud duce numele României și cântecele tradiționale românești la unul dintre cele mai importante festivaluri ale lumii. Around The World Cultural Food Festival, are loc pe 17 august 2019 în Freedom Plaza Washington Dc, iar Andreea Rebaltescu-Coca va reprezenta România și bogata cultură tradițională a țării noastre prin cântec și port, alături de alte peste 40 de țări care participă la eveniment.

”Oare realizează conaționalii noștri că româncuța asta firava, dar cu voce puternică și cu o inima în care încape toată iubirea din lume față de țara ei, este singura care aduce în fata publicului eterogen din festivalurile multiculturale, de pe continentul american, tradițiile și folclorul românesc?!

Nu cred că și-a dat seama cineva, până acum. Niciun cântăreț român, de la Maria Tănase încoace, n-a mai evoluat pe o scena într-un festival multicultural de pe teritoriul SUA.

Toți cântăreții de muzică populară, arhicunoscuți din România vin și cântă în SUA numai pe bani și numai în fața publicului românesc și a câtorva inși de alte nații pierduți prin festivalurile sau restaurantele românești de aici. Acest lucru este valabil și pentru artiștii ce sunt rezidenți aici.

Andreea, cu toate că este absolventă de conservator, secția pedagogie cu modul flaut, s-a străduit și încă se străduiește să învețe cântecele noastre populare și să le prezinte în evenimente culturale internaționale de pe teritoriul SUA, alături de performeri din diferite colțuri ale lumii. Până la ora aceasta vocea ei a răsunat atât pe scena din Washington DC cât și-n alte orașe din DMV, ea având la activ în numai 2 ani peste 10 evenimente culturale în Manassas, VA, Silver Spring, MD, Baltimore, MD, Richmond, VA, Fredericksbourg, VA, etc.

Haideți s-o sprijinim făcând-o cunoscută în mediul nostru românesc fiindcă internațional reușește să se facă singură cunoscută!” – Întregul elogiu adus tinerei Andreea, aparține unui român spectator prezent pe la festivalurile în care artista a evoluat pro bono.

Andreea Rebaltescu-Coca născut în comuna Rodna, județul Bistrița-Năsăud, a urmat Liceul de Muzică din localitatea natală și apoi a urmat Academia de Muzică ”Gheorghe Dima”, din Cluj Napoca. În anul al doilea de studii muzicale, Andreea a ales să studieze și lumea teatrului și a televiziunii, astfel a fost admisă și la Universitatea Babeș Bolyai, secțiunea teatru și televiziune. După absolvirea Conservatorului, și după doi ani de studii la teatru, viața a purtat-o pe româncuța noastră tocmai în America, unde, fără să-și planifice, s-a și stabilit. În prezent, Andreea este o femeie împlinită, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Între timp, artista și-a găsit fericirea, s-a căsătorit și a devenit mama a trei copii. Cariera sa a înflorit pas cu pas, iar reușita româncei de peste ocean a avut la bază dragul, dorul și respectul pentru România cu tot ce are această țară mai bun și mai frumos în ea.

”Anul acesta, voi fi prezenta la șapte festivaluri culturale în diferite orașe din zona Washington Maryland și Virginia, inclusiv cel mai mare festival cultural de acest gen, Around the World Cultural Food Festival pe 17 August, în capitala Americii, la care am participat și anul trecut, diferența fiind, că anul acesta, am propus organizatorilor să îmi îngăduie să fac o expoziție de costume și obiecte tradiționale românești, tot cu scopul de a face cultura Românească cunoscută și a arată celor de aici frumusețea tradiției noaste. Propunerea a fost acceptată și am fost foarte plăcut surprinsă.
Pentru mine, viziunea este simplă, promovarea României prin ceea ce pot oferi publicului eterogen din Statele Unite ale Americii. Momentan nu știu de alt interpret pe continent American care promovează România în afara comunității române, cred că sunt singura și mi-ar face mare plăcere să fie și alții alături de mine. Pentru a nu fi niciun fel de confuzie, interesul material nu are niciun loc aici. Tot ce fac în acest scop, fac pentru că în primul rând vreau să răsune România peste hotare într-un mod frumos, prin tradiție și cultură, iar dacă este voință, sunt și mijloace de le îndeplini. ” – a declarat Andreea, pentru Ziar Bicaz.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *