Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

”Vrem alegeri anticipate dar numai în condiții de maximă legalitate” – este declarația președintelui UDMR, din cadrul discuțiilor de astăzi cu premierul desemnat

Foto: Kelemen Hunor/Facebook

OUG adoptată săptămâna trecută modifică în mod mascat sistemul electoral actual, deoarece ar permite oricui să voteze pe orice listă de județ – indiferent de domiciliul stabil din cartea de identitate. De exemplu, dacă 100.000 de studenți sau 70.000 de persoane fără viză de flotant vor putea vota în județul Cluj, atunci rezultatul județului Cluj va fi distorsionat, susține UDMR-ul.

De asemenea, OUG creează posibilitatea organizării în aceeași zi a alegerilor locale și parlamentare, însă această prevedere a fost declarată, în mod repetat, neconstituțională de Curtea Constituțională.

Avem și altă o situație cu care nu putem fi de acord: am intrat în procedura de 60 de zile prevăzute de Constituție pentru dizolvarea Parlamentului, perioadă în care trebuie să respingem de două ori investirea guvernului pentru a se ajunge la convocarea alegerilor anticipate – însă nici până în prezent nu cunoaștem regulile jocului, nu cunoaștem textul OUG.

Există, deci, două posibilități pentru declanșarea alegerilor anticipate, atrage atenția Kelemen Hunor

Având în vedere cadrul legal actual, să stabilim data alegerilor anticipate pentru 5 iulie (deoarece mai curând nu este posibil) și să adoptăm un proiect de lege prin care să reducem termenul de 90 de zile, dar să nu mai reglementăm și celelalte aspecte, pentru a nu schimba regulile jocului din mers.

Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul principal al PNL este declanşarea alegerilor anticipate.

Strategia de tergiversare pe care se pare că vor să o pună în practică social-democraţii îi va umple de ridicol, îi va face şi mai penibili şi mai antipatizaţi de populaţia României. Ne gândim şi la soluţii pentru a contracara un boicot făţiş din partea parlamentarilor PSD.
Obiectivul nostru de bună guvernare poate fi realizat doar dacă puterea revine la cetățenii români, prin intermediul alegerilor anticipate.
Cei care îşi imaginează că pot să îşi salveze scaunul, pensia specială şi leafa nemeritată până la finalul mandatului chiulind de la lucrările Parlamentului, boicotând deciziile constituţionale şi regulamentare îşi fac un calcul greşit.
Vom dialoga cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare, mai puțin PSD. Nu am purtat şi nu voi purta nicio discuţie cu liderii PSD privitoare la această procedură. Social-democraţi fug ca dracul de tămâie de alegerile anticipate. 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *