Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Weekend în siguranță! ISU Harghita recomandă respectarea regulilor de prevenire a incendiilor

Și în acest sfârșit de săptămână, pompierii militari harghiteni, cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare, vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea răspunsului operativ la solicitările primite din partea cetățenilor. Eventualele urgenţe medicale vor fi gestionate, prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul-ajutor calificat. Totodată, în acest weekend, pompierii harghiteni vor fi angrenaţi în misiuni de asigurare a unui climat de siguranţă în rândul cetăţenilor, pe timpul activităţilor prilejuite de Zilele municipiului Miercurea Ciuc, pentru preîntâmpinarea producerii unor situaţii de urgenţă, dar şi pentru a interveni prompt în cazul manifestării lor.

Totodată, premergător desfăşurării activităţilor cu public numeros, specialiştii Inspecţiei de Prevenire au efectuat activităţi preventive de îndrumare şi control.

Având în vedere că, la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii harghiteni recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, astfel:

Nu aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate;

NU lăsați copiii nesupravegheați;

Nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori.

–  În cazul producerii unui incendiu, păstrați-vă calmul și părăsiți incinta în care vă aflați, într-un mod organizat. Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

De asemenea, în perioada temperaturilor ridicate crește riscul producerii incendiilor de vegetație uscată.  ISU Harghita reamintește cetățenilor că arderea miriștilor și a resturilor vegetale este strict interzisă.

Pentru a preveni acest risc,  pompierii vă recomandă să:

  • NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;
  • NU utilizați focul deschis pe timp de vânt sau noaptea;
  • NU aruncați la întâmplare resturile de țigări;
  • Asigurați prezența personalului care să supravegheze zona recoltată și mijloacele necesare pentru stingerea unui incendiu (pluguri, discuri, stingătoare, cisterne cu apă, etc), pentru a putea interveni prompt în cazul unei situații de urgență.

Pompierii salvatori harghiteni sunt permanent la datorie, pregătiți să răspundă prompt nevoilor comunităţii, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului-ajutor medical specializat. 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.