Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zeci de harghiteni au fost sancționați și ieri de polițiști pentru nerespectarea măsurilor Covid-19

Foto: IPJ Harghita

 

În data de 24.11.2020, polițiștii harghiteni au aplicat 56 sancțiuni contravenționale în valoare de 4500 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și a interdicțiilor privind circulația persoanelor, prevăzute de legislația aferentă stării de alertă.

În data de 24.11.2020, personalul operativ din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a acționat pentru verificarea respectării măsurilor de siguranță prevăzute de legislația aferentă stării de alertă. Astfel, în cursul zilei, au fost realizate 16 acțiuni pentru verificarea respectării măsurilor în cauză la care au participat, în total, 118 polițiști.

În cadrul activităților, au fost verificate 1207 persoane, fiind depistate 56 cu privire la care s-a constatat că ar fi încălcat măsurile de siguranță și protecție.

În acest context, polițiștii harghiteni au aplicat 56 sancțiuni contravenționale, din care 50 pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la portul măștii de protecție și 6 pentru încălcarea interdicțiilor de circulație în intervalul orar stabilit prin Hotărârile de Guvern nr. 935 din 07.11.2020 și 967 din 12.11.20202, în valoare totală de 4500 lei.

Având în vedere că în perioada stării de alertă structurile de Poliție Locală se află în coordonarea operațională a Poliției Române, angajații Polițiilor locale din unitățile administrativ-teritoriale în care acestea funcționează, au verificat, în cursul zilei, 239 persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de siguranță sanitară, fiind constatate 3 contravenții.

În continuare, polițiștii harghiteni vor efectua demersurile necesare, conform prevederilor legislației în vigoare aferente stării de alertă, pentru verificarea respectării măsurilor de siguranță și protecție sanitară în vederea limitării răspândirii noului coronavirus SARS-COV-2.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.