Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zeci de jandarmi harghiteni la datorie, la sfârșit și început de an

În acest sfârșit de săptămână, peste 70 de jandarmi au vegheat zilnic la liniștea cetățenilor, și au efectuat mai multe acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pe raza județului Harghita.

 

Jandarmii harghiteni au acționat fie independent, fie în cooperare cu alte instituții pentru asigurarea și menținerea ordinii publice, atât în mediul urban cât și în mediul rural.
Nu au fost înregistrate evenimente deosebite, jandarmii harghiteni aplicând doar o amendă în valoare de 1000 de lei, la Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 2 avertismente scrise, la Legea 61/1991, republicată pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Astfel, vineri, 31 decembrie, jandarmii din Toplița au fost direcționați de către dispeceratul Poliției Municipiului Toplița, în apropierea sediului Judecătoriei, unde doi tineri se manifestau în mod zgomotos, tulburând ordinea și liniștea publică.
La verificarea acestora de către jandarmi, a reieșit faptul că unul dintre tineri, respectiv un bărbat de 34 de ani, domiciliat în comuna Tulgheș, trebuia să fie acasă, deoarece fusese dispusă măsura carantinări pentru el, începând cu data de 20 decembrie, ca urmare a trecerii frontierei de stat.
Bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 1.000 de lei, în conformitate cu art. 65 din Legea 55/2020, pentru „nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu.(…)”.

În urma apelurilor 112, prezența jandarmilor a fost solicitată în două situații. Una a fost generată de posibila apariție a unui urs în curtea unui localnic din comuna Praid, dar a cărui prezență nu s-a confirmat, apelul fiind făcut luni, 3 ianuarie la ora 02:47. De asemenea, jandarmii harghiteni au fost solicitați în sprijin pentru aplanarea unei stări conflictuale din localitatea Ocna de Sus, survenită ca urmare a unui accident rutier.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.