Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zeci de produse contrafăcute, confiscate de polițiștii harghiteni

Poliţiştii au constatat 3 infracţiuni, au aplicat sancţiuni în cuantum de 37.500 de lei şi au confiscat aproape 70 de produse susceptibile a fi contrafăcute.

La data de 09 februarie 2021, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a fost organizată o acţiune cu efective mărite, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală.

„În cadrul acţiunii au fost efectuate controale la 9 societăţi comerciale din localităţile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Toplița și Cristuru Secuiesc, cu această ocazie fiind constatate 3 infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

În acest context au fost ridicate în vederea confiscării 67 de produse ce purtau siglele unor mărci renumite, respectiv parfumuri, jocuri, produse cosmetice şi altele, despre care existau suspiciuni rezonabile că sunt contrafăcute.

De asemenea, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale (4 la O.U.G. 28/1999/R, 5 la Legea 8/1996/R şi 2 la Legea 55/2020), în cuantum total de 37.500 de lei și au fost confiscaţi 220 de lei.”, transmite IPJ Harghita.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *