Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zi plină pentru ISU Harghita: câte o intervenție la fiecare oră din cele 24

Foto: ISU Harghita

 

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori harghiteni au fost solicitate să intervină la 22 situații de urgență, dintre care 4 misiuni de stingere a incendiilor și 18 cazuri SMURD. La nivel județean, 18 persoane au primit asistență medicală de urgență, în cazul a 10 afecțiuni medicale și opt traumatisme, asistate de echipajele SMURD.

Pe tot parcursul zilei trecute, peste 30 de pompieri militari și civili, din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristuru Secuiesc au acționat, cu 5 autospeciale de stingere, pentru stingerea unui incendiu produs la depozitul de furaje al unei ferme avicole din localitatea Filiaș, orașul Cristuru Secuiesc. Ajunși la locul solicitării, aceștia au constat că arderea se manifesta pe o suprafață de circa 750 mp, unde erau depozitate în jur de 160 t furaje (400 baloți de paie, a câte 400 kg fiecare). După 15 ore de eforturi susținute, colegii noștri au reușit lichidarea flăcărilor, ce au distrus aproximativ 75 t de paie, alte 85 t fiind degradate. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza autoaprinderii plantelor furajere. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-a reușit limitarea extinderii incendiului la vecinătăți; s-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de aproape 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 47.000 lei.

În această dimineață, 7 august a.c., au fost înregistrate nu mai puțin de 3 solicitări pentru stingerea unor incendii. Astfel, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Bălan a intervenit la o ardere necontrolată de resturi vegetale (crengi de brad), depozitate în urma curățării, ce se manifesta pe o suprafață de circa 100 mp.

Incendiul a fost stins în scurt timp, fiind limitat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Tot în cursul acestei dimineți, trei echipaje ale Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, au acționat, la o misiune de stingere a unui incendiu, izbucnit la un garaj, în municipiul Gheorgheni. Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că ardea garajul și bunurile depozitate în interiorul acestuia, cu pericol de propagare la o casă din apropiere și alte 3 anexe învecinate. Incendiul a fost stins în aproximativ o oră, fiind limitat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți. O femeie, de 65 de ani, a necesitat îngrijiri medicale la fața locului, aceasta suferind un atac de panică, însă nu s-a impus transportul pacientei la spital. În urma incendiului, au ars: acoperișul garajului, cu învelitoare de plăci de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 30 mp, o motocicletă, două motocositori, două mașini de spălat, trei drujbe, alte scule și unelte, haine și aparatură electronică. Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric produs de un acumulator electric lăsat sub sarcină. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 150.000 lei, pagubele materiale fiind evaluate la circa 60.000 lei.

O altă intervenție a avut loc în jurul orei 07:00, în orașul Cristuru Secuiesc, unde două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, care au încadrat 2 autospeciale de stingere, au acționat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la instalația tehnologică a unei societăți comerciale cu profil de turnare a oțelului. La sosirea echipajelor, la subsolul unei hale, ardea autotransformatorul unui motor electric de 6 KV, iar nivelul 1 al subsolului era inundat cu fum dens. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și stins în cel mai scurt timp, cu un stingător P6, astfel încât flăcările nu s-au propagat la vecinătăți. A ars cablul de alimentare al autotransformatorului, acesta fiind parțial avariat, incendiul fiind cauzat de un scurtcircuit electric.

Și în acest weekend, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *