Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zilele Județului Harghita, a XVII-a ediție

Consiliul Județean Harghita,  în colaborare cu instituțiile subordonate,  organizează în acest an ediția a XVII-a a Zilelor Județului Harghita

 

Manifestarea va debuta luni, 17 mai, cu o serie de evenimente care se vor întinde pe durata a 8 zile.

Anul trecut,  evenimentele au avut loc în spațiul online, noutatea acestui an fiind organizarea în format hibrid (online și offline), sub conceptul de retrăirea experienței comunitare.

Programul celor 8 zile de evenimente a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat joi, 13 mai, la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita.

A trecut mult timp de când trăim cu restricții. Începem încet să ne întoarcem în spațiile comunității noastre, așa că este important în acest an să ne întâlnim pentru a retrăi aceste experiențe.”,  a afirmat Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita.

Ferencz Angéla, managerul Centrului Cultural Județean Harghita, care coordonează seria evenimentelor, a subliniat că experiențele comunității pot fi trăite respectând regulile, astfel încât toată lumea este încurajată să participe la programe:  „Peste 120 de programe așteaptă publicul, în special programe pentru copii, programe pentru familii, expoziții în aer liber, concerte”.

Bartalis Izabella, managerul Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, a  precizat că pe parcursul celor opt zile vor fi organizate 33 de programe, dintre care cel mai proeminent este Săptămâna Caselor Muzeale. Acest program acoperă întregul teritoriu al județului, în total putând fi vizitate 16 case muzeale, care îi așteaptă pe cei interesați de activități artizanale, demonstrații de dans popular și concursuri de recitare.

Kolcsár Béla, managerul Centrului Cultural și Arte Lăzarea, a  vorbit despre evenimentul Săptămâna tradițiilor, organizat pentru prima dată în acest an, fiind  legat de Săptămâna caselor muzeale și expoziția de artă plastică, Lăzarea 2020.

Conducătorul Serviciului Public de Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita,  Fekete Örs,  a afirmat că programele organizate de instituția pe care o coordonează vor fi  dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita  se concentrează pe promovarea educației profesionale, dar a anunțat că anul acesta sunt așteptați musafiri în fiecare localitate,  în cadrul unui pelerinaj călare cu ocazia Rusaliilor de la Șumuleu Ciuc.

Csilip Árpád, directorul agenției, a transmis că va fi organizat și evenimentul lor tradițional, Târgul produselor tradiționale și locale.

Gyulai Arthur, managerul Bibliotecii Județeane „Kájoni János”, a declarat că îi așteaptă pe cei interesați cu prezentări de cărți și expoziții unice.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe pagina de Facebook dedicată acestuia, https://www.facebook.com/megyenapok/ și pe pagina de Facebook a instituțiilor subordonate.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *