Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zilele Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, ediția a V-a

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, Consiliul Județean Harghita și Colegiul Teritorial Harghita al Medicilor organizează în perioada 1-4 iulie 2021 cea de a V-a ediție al Zilelor Spitalului.
Manifestarea se va desfășura la sediul din Miercurea Ciuc al Universității Sapientia.      

Din cauza pandemiei,  Zilele Spitalului se vor desfășura într-un mod de organizare hibrid, cu prezență online și la fața locului. Participarea la fața locului este posibilă pentru cei vaccinați împotriva SARS-CoV-2 (conform ordonanței guvernului 636/2021 la conferință pot participa mai mult de 100 de persoane, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2).

Programul evenimentului și toate informațiile necesare se găsesc pe pagina web al spitalului: www.spitalmciuc.ro.

Fiecare bloc al conferinței va fi transmis prin aplicația Zoom. Linkurile de acces se găsesc în programul evenimentului.

Prezentările sunt deschise și publicului larg în mod online, pe linkurile de acces din program.

Evenimentul va fi creditat cu puncte EMC pentru medici și asistenți, cei care doresc să beneficieze de aceste puncte trebuie să se înregistreze online, în prealabil, până în data de 25 iunie, pe linkul următor: https://forms.gle/5f4sMhkGjWebunTG7

Înregistrarea este obligatorie și pentru participanții online și pentru cei de la fața locului.

Programul științific este variat și larg.

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului a precizat, în cadrul unei conferințe de presă,  că după deschiderea de joi, 1 iulie, a evenimentului, vineri, 2 iulie,   înainte de masă, va avea loc o ședintă plenară, unde se vor schița și planuri despre viitorul spitalului și strategia de sănătate a regiunii. După amiază, în cele patru secții,  reprezentanți ai spitalor din țară și din Ungaria vor prezenta experiențele pandemiei și a campaniilor de vaccinare. De asemenea, vor fi  mai fi prezentate studii clinice și cercetări de laborator și  lucrări de o mare varietate.

Sâmbătă, 3 iulie, participanții conferinței vor putea participa la evenimentul „O mie de fete secuience”, care va fi organizat în Miercurea Ciuc.

Duminică, 4 iulie, părintele Böjte Csaba (președintele Fundației Sfântul Francisc din Deva) va oficia o slujbă religioasă pentru cei care lucrează în sănătate, la Casa Szent István din Șumuleu, De asemenea,  fi vizitată și grădina cu plante medicinale a Casei Szent István din Șumuleu. Ziua de duminică, 5 iulie, va continua cu o serie de workshopuri, susținute de psihologi și specialiști în igienă mentală,

Din partea unor spitale, universități și instituții sanitare din țară, din Ungaria, din Marea Britanie vom avea 80 de lectori la fața locului sau online. Vinerea vom avea , în fiecare secție,  14 prezentări de calitate. Interesul prealabil ne lasă să credem că vom avea un eveniment  eficient, cu prezentări științifice interesante, iar întâlnirile, revederile ne vor fi de folos” – a declarat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *