Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ZIUA CULTURII NAŢIONALE, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea Ciuc 

ZIUA CULTURII NAŢIONALE va fi sărbătorită la Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” din Miercurea Ciuc  prin jocuri şi concursuri online şi  printr-un eveniment cu prezenţă fizică la sediul instituţiei.

 

Vineri, 14 ianuarie şi luni, 17 ianuarie

Publicul şcolar cu o minimă iniţiere în arta poetică, un strop de noroc, multă perspicacitate şi foarte multă dragoste de literatură, este aşteptat pe bază de programare, la concursul online de poezie “Vorba din gură.

Concursul online se adresează grupurilor de minimum 10 elevi, începând cu clasa a VII-a, îndrumate de un cadru didactic care îşi asumă responsabilitatea colaborării cu organizatorii.

Cadrele didactice interesate sunt rugate să se adreseze organizatorilor prin intermediul persoanei de contact: Bedő Melinda, bedomelinda@gmail.com, tel. 0720 544 013

Nu vă sfiiţi să trişaţi la concurs! citiţi din timp cele cinci poezii propuse de organizatori: Fiul risipitor, Povestea adormită, Treptele nopţii, Iar şi iar, Îndreptări, toate publicate în volumul “Cuvinte ce s-au mai spus”, de Georgeta Mănilă. Căutaţi cartea sau răsfoiţi virtual aici.

Câştigătorii se vor desemna pe baza punctajului gestionat automat de aplicaţia de concurs şi validat de juriul format din reprezentanţii organizatorului şi din cadrele didactice coordonatoare. Premiile constau în cărţi şi bonuri valorice pentru rechizite şcolare, oferite cu susţinerea financiară din partea Consiliului Judeţean Harghita.

Luni, 17 ianuarie 2022, ora 16.00

Iubitorii literaturii române contemporane sunt invitaţi la Biblioteca Judeţeană “Kájoni János” la întâlnire cu poeţi şi scriitori membrii ai filialei Braşov a Uniunii Scriitorilor din România, în cadrul unui eveniment organizat în colaborare cu Cenaclul literar Buna Vestire din Miercurea-Ciuc.

Evenimentul se va desfăşura în acord cu reglementările sanitare în vigoare. Pentru detalii, contactaţi organizatorii prin intermediul persoanei de contact: Bedő Melinda, bedomelinda@gmail.com, tel. 0720 544 013.

Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare națională, care are loc anual,  pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta, și efortul academic. Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.