Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua Eroilor, sărbătorită în Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului

Eroii căzuţi în luptele pentru apărarea ţării vor fi omagiaţi joi, 2 iunie, ora 17:00, cu prilejul sărbătoririi Înălţării Domnului și a Zilei Eroilor, în cadrul unui eveniment organizat în Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului, de Asociaţia „Calea Neamului”.

Pe pagina sa de Facebook, Mihai Tîrnoveanu, preşedintele asociaţiei, a postat următorul mesaj video:

Și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) sună adunarea la Valea Uzului, de Ziua Eroilor.

„Vom fi prezenți joi la Valea Uzului, acolo unde, din pricina presiunilor pe care UDMR le exercită, există o amenințare reală ca în cimitirul militar internațional să fie demolate crucile eroilor români. Este vorba despre acele cruci pe care niște șovini au pus saci de gunoi în 2019, pentru a stârni tensiuni etnice. De asemenea, în mai multe circumscripții, parlamentarii AUR vor participa la manifestări dedicate eroilor români, inclusiv la cimitirul Țiganca din Republica Moldova. Chemăm toți românii alături de noi”, a declarat președintele AUR George Simion.

Alianța pentru Unirea Românilor îndeamnă autoritățile publice să nu mai trateze Ziua Eroilor cu indiferență, ci să organizeze, an de an, manifestări care să cinstească așa cum se cuvine memoria eroilor neamului românesc. Jertfa lor mântuitoare ne redă astăzi un strop din demnitatea pierdută și ne face să fim mândri că suntem români.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.