Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua Muzicilor Militare, sărbătorită la Miercurea Ciuc

În fiecare an, la 1 iulie este sărbătorită Ziua Muzicilor Militare.Prima fanfară militară a fost înfiinţată la Iaşi, în cadrul Strajei Pământeşti, şi a fost menţionată în Regulamentul Organic din 1/31 iulie 1831. Astfel, intrau şi îşi începeau slujba sub drapel „ostaşii muzicanţi”, o fanfară fiind formată, conform prevederilor vremii, din „1 tambur, 24 muzicanţi şi 8 toboşari”, potrivit site-ului www.mapn.ro.

Muzicile militare au avut un rol foarte important în diferite momente care au marcat istoria țării noastre, de la sărbători naționale, manifestări social-politice sau culturale până la prezența pe front alături de trupele românești.

Muzica Militară a Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescuˮ, cu sprijinul primăriei municipiului Miercurea Ciuc, a susținut un concert de fanfară în parcul central al municipiului, interpretând un colaj de melodii atât din repertoriul specific ansamblului, cât și din repertoriul internațional.

,,Muzica e pansament, pentru suflet stimulent și al inimii medicament.
Muzica e bucurie, măiestrie, armonie,
Muzica-i rafinament, e o artă, un talent.
A fi muzicant e o menire, satisfacție, împlinire,
E bucuria de a cânta, sunete de a reda,
E emoția pasiunii, a notelor, a partiturii”
(Trandafir Alin)

sursa foto: Plt.maj. Alin Trandafir
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *