Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

1 aprilie – Ziua Păcălelilor

În fiecare an, la 1 aprilie, oamenii din lumea întreagă marchează Ziua păcălelilor. Este  ziua în care prietenii, familia și cunoscuții își fac, cu mai mult sau mai puțin succes, farse.

O explicație a acestei tradiții este următoarea: în anul 1564 regele Carol al IX-lea al Franței ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie. Întrucât la vechiul An Nou (1 aprilie) se obișnuia să se împartă cadouri, s-a continuat împărțirea de cadouri și după anul 1564, dar sub forma unor farse și glume nevinovate.

În România, Ziua Păcălelilor a apărut în secolul al XIX-lea.

Se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul. De asemenea, ar trebui evitată organizarea nunţilor în această zi sau jocurile de noroc.

Așa cum spunea și scriitorul Mark Twain „ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.