Zonele aglomerate din județ au fost ieri ținta controalelor structurilor M.A.I.

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Foto: IPJ Harghita

 

În perioada ultimelor 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita și cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de toate autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, a continuat activităţile specifice de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Zonele vizate de structurile M.A.I. au fost cele cu un aflux mare de cetăţeni, centrele comerciale și zonele adiacente, unitățile de alimentație publică, zonele de agrement şi alte zone aglomerate, precum și mijloacele de transport în comun. Au fost verificate 47 de unităţi economice şi 96 de obiective sau alte locaţii, respectiv terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare.

De asemenea, au fost verificate 46 de mijloace de transport şi au fost legitimate peste 1.000 de persoane, constatându-se că 9 dintre acestea nu respectau măsurile de protecţie individuală, iar 2 persoane nu respectau interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

Totodată, au fost verificate 94 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, iar alte 344 de persoane au fost verificate referitor la respectarea măsurilor de carantină.

Ca şi în acţiunile anterioare, spun polițiștii, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 11 sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 9 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 2 pentru încălcarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, toate în context COVID-19, în cuantum total de 4.000 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy