Cinstirea eroilor armatei României

0

Articol disponibil în: Magyar Română

23244011_1375679552559447_2759346124096290105_n

Sărbătorirea Zilei Armatei României, reprezintă zi de cinstire a eroismului și jertfelor pe care Armata Română le-a dat, de-a lungul vremii, pentru neam si țară, totodată fiind un bun prilej de evocare a faptelor de arme și evenimentelor importante din acțiunile militare.
La 25 octombrie 1944, Armata Română elibera ultima localitate românească de subocupaţie străină: oraşul Carei. Dupa această dată a participat, alături de armata sovietică, la eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei. Considerând acest moment un bun prilej de a rememora trecutul, colonelul Adrian Tînjală din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu” și sublocotenentul Fabian MĂRGĂRINT din Batalionul 385 Artilerie ”Iancu de Hunedoara”, au dorit să ne aducă aminte de trecut și totodată să-și arate respectul față de acesta.
Pe data de 25 octombrie, de Ziua Armatei României, au depus o coroană din cetină de brad și flori de colț, în memoria vânătorilor de munte eroi, care s-au jertfit pentru eliberarea orașului Lučenec (Slovacia), oraș eliberat la 12 ianuarie 1945 de către militarii români din Corpul 4 Armată (diviziile a 2-a şi a 3-a munte), lupte în care au căzut 892 de militari. Omagiind Ziua Vânătorilor de Munte, pe data de 26 octombrie, cei doi ofițeri au urcat în Munții TATRA, arborând tricolorul românesc în semn de respect față de vânătorii de munte căzuți la datorie în acești munți, în timpul celui de-al doilea război mondial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy