Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

400 eurót fizet a FIDESZ minden romániai magyarnak, aki elmegy választani?

 

 

Hargita megyében az a hír járja, hogy Orbán Viktor pártja minden magyar állampolgársággal rendelkező személynek 400 eurónak megfelelő összeget kínál, amennyiben részt vesz a magyarországi választásokon.

1031

Bár az információ eddig csupán kósza hír jellegű, nem találni semmi kivetnivalót abban, hogy egy olyan ország, mint Magyarország támogassa azon választópolgárait, akik más országokban élnek és részt akarnak venni az anyaországi választásokon.

Számításba kell vennünk, hogy egy Hargita megyében lakó személynek több kilométert kell utaznia a lakhelyétől a legközelebbi szavazóhelyiségig, továbbá egy napot hiányoznia kell a munkahelyéről is, ha a választás időpontja munkanapra van kitűzve. Mindezek költséggel járnak, amely költségeket természetes, hogy valaki visszatérít az állampolgárnak, hogy az gyakorolhassa szavazati jogát.

Még semmilyen hivatalos információval nem rendelkezünk arra nézve, hogy ezt a 400 eurót minden Romániában élő magyar állampolgár megkapja-e, de reméljük, hogy valóság, és a Hargita megyei magyarok legalább a magyarországi választások napján érzik, hogy a magyar állam rájuk gondol és konkrétan támogatja őket. 400 euróval a zsebben mintha meg is jönne az ember kedve a szavazóurnához járulni, akárhány kilométerre legyen is az.

I.R.

opel


55 comentarii la “400 eurót fizet a FIDESZ minden romániai magyarnak, aki elmegy választani?

 1. Kézdi Pál

  ‘se dau la toți maghiarii cu cetățenie ungară din România’. Cetățenia nu e legată de naționalitate, ci de cetățenia strămoșiilor. Ca atare și românii ardeleni pot obține cetățenie ungară!

  Válasz
  1. Kata

   A cikk valõtlanságot állít! menti a menthetøt. 1.Választás vasárnap van. 2. Borītékban választhatnak.3. Az Orbán kormányröl minden elképzelhetø, mert tolvaj, hazug, a magyar népet és az orszgot megnyomorítja! Aki az Orbán kormányra szavaz, az hazaáruló! Az ország 75%-a kormanyváltást akar, a tōbbi25% a rendszer pénzcsapjnak élvezője!!!!!!

   Válasz
  2. Horváth Csilla

   Lehet, hogy kamu, de miért is kellene az erdélyi magyaroknak a magyarországi belügyekbe avatkozniuk? Magyarországon élnek? Magyarországon fizetnek adót? Magyarországon járatják iskolába a gyerekeiket? Nem. Az összeugrasztásban a fidesz járt el, méghozzá profi módon. A magyarországi magyaroknak semmi bajuk az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, de még a burgerlandi magyarokkal sem. A magyarországi magyaroknak a fidesszel van bajuk, mert mi anyaországbeliek szenvedjük el a gazemberségeiket, a mi zsebünkből lopják ki azokat a pénzeket, mellyel “külhonban” szavazatokat vásárolnak maguknak, mi várunk hónapokat egy-egy CT vagy MR vizsgálatra, a mi gyerekeink nem jutnak be a felsőoktatásba és még sorolhatnám. Szóval csak ennyi bajunk van ezzel a szavazással.

   Válasz
  3. István

   Az erdélyiek egyáltalán miért szavaznak az anyaországbeliek sorsáról? Nem itt dolgoznak, nem itt adóznak, nem itt élnek. Mi lenne, ha mi mennénk oda, és megszavaznánk egy Ceausescuhoz hasonlót a nyakukba, mint például az országot kifosztó orbán viktor? Biztos örülnének nekünk.

   Válasz
   1. Szabó István

    1919-ben a voros baro es klikkje , mar megtette ezt on helyett, amikor letetettek a fegyvert , a Szekely hadosztallyal, az utolso fegyveres erovel , amelyik meg vedte Erdely , Csonkamagyarorszag es Felvidek teruletet.

    Válasz
  4. H. Gábor

   Az a baj hogy Erdélyből ide szavaznak az emberek. Én is kérek választói jogot, hogy romániai választásokba beleszólhassak. Odaát csak azt látják amit a fideszkomcsik áttolnak információt a határon, de fogalmuk sincsen valójában mi megy itt. Maguknak sem lenne jó ha én aki nem ott élek, szavazhassak arra aki a székelyeket a zászló mellé lógatná. Ugyebár ha nem ott élek akkor mindegy, csak adjanak pénzt és megy a szavazat. Vagy így már más? Ugye hogy furcsább lenne, ha a Magyar emberek beleszólhatnának Románia belpolitikájába? Úgy már mindjárt nem tetszene és lenne nagy felháborodás. Eddig sem jött ide élni az aki szeretné az Orbánt ismét hatalmon látni, és eztán sem fog ide költözni soha. Sajnos Trianont nem lehet meg nem történtté tenni, ám megbékélni és elfogadni muszály. Hozzá teszem még egyszer hogy sajnos. De ha már így alakult anno akkor fogadjuk el, hogy sok magyar anyanyelvet beszélő honfitársunk él odaát, viszont nekünk van egy ilyen korrupciótól bűzlő, antidemokratikus kormányzati, politikailag is fasiszta orbán kim dzsongunk. Aki stadionokat emel, még egy kórházban sincs elég orvosi műszer a napi kórházi ellátásokhoz, strómanján keresztül a majdani unokáink nyugdíját is már ellopta az uniós támogatásokból. Úrizál, és a szegényeket nehezebb helyzetbe kényszeríti, mint amilyenben vannak most. Buta gyerekeket okít ki a romlott oktatási stratégiájával, mert a színvonal a béka seggel alatt van az iskolákban. Nálunk a legolcsóbb majdnem a munkaerő , Eúrópában. Ez kinek jó? A külföldi befektetőknek és persze mészáros lőrincekének, meg tiborc istvánnak, akik lassan fél magyarországot foglalkoztatják éhbérért. Onnan minden másnak tűnik, mint amilyen. A kalap felülről szép fekete, csak a szar büdös ,amit nem látni alatta. És higgyék el járok át minden évben rokonokhoz, tudom milyen ott a helyzet. Ahhoz képest, itt beérett a szar rendesen.

   Válasz
   1. szonyisandor

    Igen te Hülye Gábor, tényleg be érett a szar és te bűzlesz a hozzád hasonló szarok között a legjobban, egyszerűen csak azért mert rohadt agyúak voltak még az őseid is.

    Válasz
  5. Hunya Elek

   Lehet,hogy olvasási és értelmezési zavaraid vannak öcsém,olvasd el a cikket,mely nem de facto hanem akár kósza hírről beszél,,hol a jó istenben tanultál magyarul ,olvasni szöveget értelmezni nem vagy képes de ballibsizni az már megy,nem?Fel sem merül a szűk agyadban,hogy ami pénzt a vik-tor-potroh belétek töm azt mi magyar adófizetők,pártszimpátiától függetlenül az adóinkból finanszírozzuk?Vagy azt hiszed a felcsúti ceausescu a saját zsebéből fizeti a templomaitok felújítását,magyar tankönyveitek megjelentetését ,kiadását,jogosulatlan ,járulékfizetéseiteket?Te mersz libsizni,aki ha nem Magyarországon élsz és egy kurva petákkal nem járulsz semmihez hozzá,nem részesülsz mindabban amihez voksodat adtad?

   Válasz
 2. ruwi

  Nem kell sehova menni szavazni.miutan regisztráltál postán haza küldik a szavazó pliket.a kitoltese után azt vissza kell küldeni vagy le adni egy be gyűjtő központba ahonnan eljuttatják magyarországra

  Válasz
 3. Johnyde

  Reméljük a hír nem igaz. Elég az a megkülönböztetés magyar állampolgárok között, hogy aki külföldön dolgozik, hogy a családját eltartsa, be kell mennie egy nagykövetségre, hogy szavazhasson, míg pl. egy erdélyi magyar szavazhat levélben.

  Válasz
  1. Szabó István

   Kedves Johnyde a hir igaz akarcsak a Jerevani radio anno-beli hire. ” Itt a Jerevani radio, egy hallgato kerdi, –igaz , hogy Ivan Ivanovics Ivan ajandekba kapott egy mercedeszt? A szakember valaszol– a hir igaz , azzal a kulonbseggel, hogy nem mercedeszrol van szo, hanem egy biciklirol es nem kapta , hanem elloptak tole”.

   Válasz
 4. feco

  Fosztogatnak,és közben osztogatnak!A szegény embereket meg sértegetik,és alázzák ezerrel!Megszokhattuk Lázártól a lenéző stílust!Amikor a Parlamentbe került egy szakadt biciklije sem volt…Máshol nem dolgozott,az üzleti életben nem ténykedett,-és lássatok csodát,mégis milliárdossá változott,és avanzsált elő! Szomorú,hogy ilyen senkiháziakkal van tele a törvényhozás épülete,-akik önös anyagi céljaikra használják a képviselői mandátumukat…

  Válasz
 5. Finy

  A cikk iroja milyen jo fej, ugy irja, mintha ez egy tok jo dolog lenne, amennyiben igaz 😀 Egyszeruen elkepeszto…Ha a halvany gyanuja is felmerulne annak, hogy a romanok a magyarorszagi szavazasert penzt kapnak egy parttol, akkor azt a partot azonnal fel kell szamolni, hiszen az konkret szavazatvasarlas. Igy is sokszaz milliardot koltenek szavazatvasarlasra fideszeknel, hogy rohadjanak meg, nem kell meg a romanoknak is a mani, igy is jol megvannak szivatva, orbanban latnak vmi felistent, mikozben csak a diktaturaja fentartasahoz szukseges szavazatok miatt nyal oda. En mondjuk eleve azzal sem ertek egyet, hogy a romanok minek szavazhatnak magyarorszagra, en sem megyek romaniaba szavazni….

  Válasz
  1. Irma

   Sajnalatos modon szeretnem felvilagositani a Magyar( testvereket) ugymond: senkinek sem fizettek nem 400- eurot hanem semmit es meg csak fel sem ajaltak azt a kenöpenzt amit ti felteteleztek! Hogy ha valaki joszantabol akar szavazni, az akarhogy is azt megteszi! Nem a Romanok szeretnenek szavazni, hanaem a Romaniai Magyarok! Mar aki akar szavazni, persze!!! Ne mind kavarjatok a szart, es ne mind uszitsatok egymas ellen SAJAT MAGATOKAT, mert senki nem akar elösködni rajtatok!Es vegyetek tudomasul hogy, a Romaniai Magyarok, sokkal nagyobb Magyarok mint ti !!!

   Válasz
  2. Sajgo Jozsef

   Eloszor is valassz egy magyar nevet,ha nincs neked (Finy) es meg csak anyit ,hogy szakits anyi idot ,es informalodj a tortenelembol,hogy ne nevezd a szekelyt romannak.Kerlek ird ki a szep magyar neved!

   Válasz
 6. Bárány Csaba Sándor

  Nagyon remélem nem igaz ez az írás, Mert ha igaz, akkor mi külhonban dolgozó, de otthon lakó magyarok is benyújthatnánk a számlát. Én személy szerint 1160 km-t teszek meg oda vissza. Csak azért, hogy szavazhassak. Nem kérek, nem várok semmilyen térítést. De ha ez igaz hír, akkor most leszerepelhetnek az Erdélyiek. Ez egyértelműen kimerítené a szavazat vásárlás tipikus esetét. 400 euró több mint az Erdélyiek egy havi keresete. Ki az aki nem szavazna a Fideszre ennyi pénzért. Szerintem ezt a hírt az RMDSZ repítette fel. Az nyílt titok, hogy őket kilóra megvette a Fidesz. Azt már hallottam, hogy ijesztgetik az Erdélyi magyarokat, hogy problémája lesz annak aki nem megy szavazni a Fideszre, azt is olvastam már, hogy egyes munkahelyen kérik a telefonnal készült fényképet a szavazószelvényen, bizonyítva, hogy a Fideszre szavazott. Hogy ezekből mi igaz azt nem tudom. Sajnos eltudom képzelni az igaz mivoltát. De emberek Ha Igaz amit a Fidesz állít, hogy 2,2 millió szavazója van. Akkor mi maradtunk 5,8 millióan. Ha mindenki Orbán, a Magyar C
  saucseszku ellen szavaz, akkor nem tehet semmit. Bukni fog. Ha nem, akkor isten irgalmazzon a Magyaroknak. 🙁

  Válasz
  1. János Dunai

   MI AZ IGAZSAGOS ?HA NEKED IS KULD?IRJÁL NEKI EMAILT A fidesz@fidesz cimre..megszolitas:nagyságos orbán uram.méltóztassék a kérésemet figyelembe venni…aztan jöhet a kérés is röviden..befejezes elore is koszonom méltóságos uram

   Válasz
 7. vipeszo

  Ma Orbán Viktorra szavazni hasonlói, mintha Ceaucescu feltámasztását szeretnétek Romániában ! Egy antidemokrata, önkényuralkodót támogattok Orbán képében, aki, felszámolta a Magyarországon a jogállamot !
  Én nagyon-nagyon meggondolnám ezt, mert ha ti csináltok
  a diktátornak újra kétharmadot, akkor vége a testvériségnek !!!

  Válasz
 8. Gaspar Pavel Ildiko

  Nekem nincs magyar allampolgarim DE magyar vagyok!Es tegyuk fel ha adnak azt a penzt,mert csak annak akinek megvan az allampolgarija?Akinek nincs az nem ugyan olyan magyar?Nem ugyan olyan jogai vannak?
  Es maskulomben is miert szavazni?Hogy OTT nekik Magyarorszagon legyen jobb es mi itt Romaniaban csak kinlodva elunk meg!?!
  Szerintem ez nem igazsagos dolog!

  Válasz
  1. Gábor Csoma

   Kedves Ildikó téged a pénz zavar?Pénzért mindent?Épp arról szól a voksolásotok,hogy nekünk ezzel kárt okoztok,mert olvasd el hozzászólásomat.Sem neked sem másnak fogalma nincs mit jelent az igazságosság,hacsak abból indulsz ki,hogy van aki pénzt kap van aki nem,mert ami a hozzászólásodból kiderül,az az,hogy lila gőzöd nincs a magyarországi életünkről,nem csak neked de a többi erdélyinek sem.Az erdélyiek szentimentalizmusból voksolnak,gazdasági,politikai életünket befolyásolva.Az igazságosságról pedig annyit,akkor voksolj,ha annak eredményévek szembesülsz,annak minden következményeivel,mert lehet,most adtok voksot épp arra,hogy megemelje kormányunk az adónkat,igaz ez titeket nem érint,viszont elmondhatjátok,hogy magyarként szavaztatok,na kérlek ez az igazságtalanság

   Válasz
  2. Nemes Erika

   már megbocsáss, de attól hogy te ide szavazol, neked nem lesz jobb, nekünk viszont egyre rosszabb…. már akkora az államadósság, hogy az ük-ük-ük unokáink is nyögni fogják. Miért mindenki az anyaországban élők hátán ugrálva akarnak jobb életet???? Elég volt a rabszolgaságból!!!

   Válasz
  3. János Dunai

   MI AZ IGAZSAGOS ?HA NEKED IS KULD?IRJÁL NEKI EMAILT A fidesz@fidesz cimre..megszolitas:nagyságos orbán uram.méltóztassék a kérésemet figyelembe venni…aztan jöhet a kérés is röviden..befejezes elore is koszonom méltóságos uram

   Válasz
 9. Gábor Csoma

  Az aki pénzért szavazz ,az az anyját is elárulja pénzért.Cel care voteazá pentru bani,vinda si maica sa pentru bani.Nem az a baj,hogy szavaztok(bár a lelkiismeretetek megszólalhatna,hogy a szavazatotokkal beleavatkoztok minden ismeret nélkül a mi életünkbe)az a baj,hogy ti nem viselitek a szavazatotokkal járó következményeket,ti csak baromira büszkék vagytok,hogy egyenrangúak vagytok,ami megint nem baj,de egyenrangúak akkor vagytok,ha a voksaitok eredményeivel ti is szembesültök,ugye én fizetem az adót,hogy szavazhass ,én fizetem a társadalombiztosítást,hogy te igénybe vehesd a betegellátást,én fizetem az élelmiszerek utáni adót,hogy te odahaza megvehesd a termékeinket,de azzal sem vagytok tisztában mekkora kárt okoztok voksaitokkal,ti csak abból szerezhettek információkat amiket a magyar kormány média,tv-Duna,M1,M2,M2,M4 ,M5 akár a ceausescui időkben a román a fejetekbe tuszkol,a valós magyarországi helyzetről semmit nem tudtok,tehát azt sem,mibe avatkoztok bele,de szerintem még az internet korában sem veszitek a fáradtságot,hogy a hírportálokat böngésszétek és megpróbáljatok önállóan gondolkodva véleményt alkotni bizonyos helyzetekről,ezért utál már benneteket egy egész Magyarország.Mert mit gondoltok,mi történne ha mi átszavaznánk és beleszólnánk életetekbe,mit szólnátok,ha megnehezítenénk a ti,gyerekeitek életét Romániában?Senki nem vitatja magyarságotokat,legyenek Magyarországon jogaitok de nem kötelezettségek és felelősség nélkül.Most éppenséggel egy totalitárius diktatúra kibontakozásához fogjátok adni a voksokat,hát legyen tiszta a lelkiismeretetek .

  Válasz
 10. Nemes Erika

  Na már most! Egy angliában élő, de magyar lakcímmel rendelkező magyar állampolgárnak a fidesz ott tesz keresztbe, ahol csak tud, hogy ne tudjon elmenni szavazni !!! Mert a kint élő magyarok mind a fidesz tolvaj politikája elől menekültek. És egy fillért sem kapnak utiköltséget, pedig több tízezer forintba kerül. Akkor ti milyen jogon kértek akár egy fillért is utiköltség címén? És miért szóltok bele a mi szavazásunkba? A magyarok torkig vannak orbánnal és a tolvaj sleppjével, naponta jelennek meg korrupciós ügyek, milliárdokat szórnak szét a haveroknak, családtagoknak, miközben a fél ország nyomorog. Titeket pedig megvesznek kilóra, nem gondoljátok, hogy ezért utálunk benneteket? Számtalan jó ismerősöm van, akik Erdélyből települtek át, és őket is felháborítja, hogy ti szavazhattok, mert nem itt éltek, nem ide adóztok, még magyar lakcímetek sincs, a magyar lakcímmel rendelkező idegen országba menekült honfitársaim pedig nem tudnak szavazni. Ideje végre felébrednetek!!!

  Válasz
 11. azigazságos

  Aljas hazugság, hogy fizet a Fidesz a szavazatokért. Remélem egy erdélyi magyar testvérem se veszi be ezt az ökörséget. És amiket itt összeirogattak honfitársaim Orbánról azt mind fordítsák az ellenzékre. Miniszterelnökünkért tűzbe teszem a kezem. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok, hajrá FIDESZ-KDMP!

  Válasz
 12. Sajgo Jozsef

  Most ezzel sikerul ujra osszeuszitani az anyaorszagiakat es az erdelyieket,mondjuk nem mindenkit a korultekinto megfontolja Egy tortenet: A Kadar korszakban (nalunk Ceausescu) Gyergyobol Pozsonyba mentunk felesegemmel reszletre vasarolt HR-411 es rendszamu Mobra-robogonkal A hatart atlepve konyunk kiesett a magyar zaszlo lattan..Biharkeresztesen a benzinkutnal egy vakacios egyetemista szolgalt ki.A tervunk szerint kertuk a benzint hogy Ladanyon majd szerzunk Ft-ot eladjuk amit eladasra szantunk.es lessz benzire ,A srac megkerdezte az olajkeverek aranyt es teli tankolta-kifolyasig- amikor fizetni kellet azt mondta.,,Erezetek magatok otthon Magyarorszagon”es nem fogadott el meg ajandekot sem..P-Ladanyon kinaltuk megvetelre tiszafa plaket,rajta feszulet es havasi gyopar —mire a kozepkoru eleg jol oltozott csaj :,,tugja mi Kadar partiak vagyunk ilyeneket nem vasarolunk, meg ,hogy tiszafabol lelkem hat hol van,meg a tisza a Hargitatol,Tehat enyit a kalandunkbol.—Boldog nonapot kivanok !

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük