Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

28 de misiuni desfășurate de pompierii militari harghiteni, în acest weekend

Foto: ISU HARGHITA

 

Weekend-ul acesta, pompierii militari harghiteni au acționat pentru gestionarea unui număr de 28 de intervenții. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (24 cazuri SMURD). Echipajele de paramedici SMURD au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat unui număr de 3 copii și 22 de persoane aflate în dificultate, în cazul a două accidente rutiere, produse în comuna Dealu și municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Kossuth Lajos, 16 diverse afecțiuni medicale și șase traumatisme.

În afara acestor situații, echipajele de salvatori harghiteni au acționat pentru stingerea a 2 incendii și la 2 misiuni de asistență persoane, în Miercurea Ciuc și Bălan.

Totodată, pentru avertizarea populației din satul Beta, comuna Mugeni, sâmbătă, 19 septembrie, la ora 00:45, a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-ALERT, privind prezența unui urs. (pentru mai multe informații despre sistemul R0-ALERT: https://ro-alert.ro/).

Două echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au fost solicitate să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară, pe raza localității Sărmaș, DE 578. Echipajele operative ajunse la fața locului au acționat, în cooperare cu SVSU Sărmaș, pentru lichidarea flăcărilor. Incendiul a fost stins în scurt timp, fiind limitat pericolul extinderii. În urma incendiului, au ars două anvelope de la puntea motrică a autoutilitarei. Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de sistemul de frânare blocat. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 200.000 lei, pagubele materiale fiind evaluate la circa 3.000 lei.

Sâmbătă după-amiaza, pompierii militari din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o mașină de tuns iarbă, în zona Szécseny, municipiul Miercurea Ciuc. În mai puțin de o jumătate de oră, flăcările au fost localizate de echipajul de intervenție, fiind astfel limitat pericolul extinderii la vecinătăți. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de motorul cu ardere internă, în urma unor scurgeri de lichide combustibile.

Și în această nouă săptămână, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.