Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

52 de locații de cazare și catering au preluat certificatul Visit Harghita – Family-friendly

 

Proprietarii a cincizeci și două locații de cazare și catering au preluat certificatul Visit Harghita – Family-friendly în cadrul conferinței de presă a inițiativei ținută miercuri, 5 august la Odorheiu Secuiesc.

Situația cauzată de pandemia de coronavirus a adus membrii grupei operatorilor economici interesați de turism față în față cu noi provocări, iar reglementările aduse aproape că au făcut imposibilă continuare activităților de turism. Acest an turistic reprezintă unul de „supraviețuire” pentru operatorii din turism. Suntem martori ai începutului unui turism „diferit”, în care aglomerarea intră pe plan secundar, iar în locul cazărilor pline de vizitatori, accentul va fi pus pe unitățile mai solide, mai liniștite. Mai mult, în contrast cu călătoriile în grup, oamenii vor merge în excursii mai ales cu familiile lor. Datorită acestora, și luând în considerare reglementările în domeniul sănătății, în luna aprilie, Consiliul Județean Harghita și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita (ADI Harghita) au început să lucreze, printre altele, la o inițiativă pe termen lung care ar putea reprezenta o piatră de temelie în repornirea turismului în județul Harghita.

Monitorizând trendurile și regulile constant schimbătoare și ascultând opiniile experților și antreprenorilor locali, s-a născut ideea campaniei Visit Harghita – Family-friendly. Județul Harghita a fost întotdeauna o destinație populară pentru familii, deoarece aici, familiile au oportunități de relaxare și recreere într-un mediu sănătos, apropiat de natură, departe de aglomerație.

Scopul inițiativei Visit Harghita este de a atrage persoanele care călătoresc cu familia în locurile de cazare și catering (restaurante, pensiuni, hoteluri) din județ care oferă servicii și programe adaptate nevoilor familiilor. Pentru obținerea certificatului Family-friendly, unitățile de cazare și catering trebuie să dețină un certificat de clasificare emis de Ministerul Turismului României, și trebuie să îndeplinească criteriile Visit Harghita – Family-friendly, conformitatea fiind verificată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita.

În opinia lui Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita și președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, este încă necesară îmbunătățirea turismului, iar sarcina administrației locale este de a susține antreprenorii locali conform posibilităților sale. „Mă bucur să văd că furnizorii de servicii turistice au avut o atitudine pozitivă față de inițiative Family-friendly, pe care l-am creat cu scopul de a ajuta furnizorii de servicii de acomodare și catering care, în semestrul anterior au fost nevoiți să-și întrerupă parțial sau complet activitățile. Județul Harghita așteaptă persoanele care călătoresc împreună cu familia cu numeroase servicii care pot avea un rol cheie în alegerea destinației turistice.”

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita consideră că inițiativa Family-friendly îmbunătățește nu numai locurile de cazare și restaurantele, ci poate avea un efect pozitiv și asupra celorlalte întreprinderi ale județului.

La conferința de presă a participat și Răzvan Pascu, expert în marketingul turistic, care deși a vizitat de mai multe ori județul Harghita cu familia, cu această ocazie, i-a făcut plăcere să încerce programe noi și să viziteze locații, împreună cu un grup de influenceri, pe care nu l-ea cunoscut până acum. Consideră județul Harghita a fi un loc incredibil de frumos și în opinia sa, această perioadă reprezintă o oportunitate excelentă românilor să facă cunoștință cu această regiune. Însă pentru a-i convinge să vină în vizită, să se bucure de programele oferite de județ și să afle că Harghita este o destinație excelentă și pentru familii, este necesară promovarea menită pentru a capta atenția indivizilor. Domnul Pascu are încredere în faptul că inițiativa Family-friendly reprezintă un ajutor major în atingerea acestui scop.

Szabó Károly, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita a declarat că în ciuda peripețiilor din ultimii ani, dar și în perioada grea cauzată de pandemia coronavirus, au existat progrese pe mai multe planuri în ceea ce privește turismul județului. De exemplu, în plus față de instruirile și schimburile de experiențe online, au fost elaborate aproape o sută de pachete de programe turistice, disponibile pe platformele Visit Harghita, cu informații detaliate. Directorul asociației speră că în viitor, mai mulți furnizori de servicii se vor alătura campaniei Family-friendly.

Cu ocazia ceremoniei de premiere organizate la Septimia Resort din Odorheiu Secuiesc, treizeci și trei de locuri de cazare și nouăsprezece restaurante au obținut certificatul Family-friendly. Echipa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita îi așteaptă în continuare pe candidați, deoarece potrivit planului lor, conferința de presă din 5 august va reprezenta începutul unei campanii naționale pe termen lung.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.