Consiliul Județean Harghita sprijină localitățile din județ cu peste 2 milioane de lei  din Fondul constituit din cota de 6%  din impozitul pe venit, pe anul 2023

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Comunei Corbu i-a fost aprobată suma de 170 mii lei pentru modernizarea drumurilor de interes local și sistemul de răcire al patinoarul artificial din Ciucul de Sus va fi reabilitat

Consiliul Județean Harghita s-a reunit în ședință extraordinară de îndată, în sistem online, vineri, 15 decembrie, pe ordinea de zi fiind distribuirea sumelor din Fondul constituit din cota de 6%  din impozitul pe venit, pe anul 2023.

Astfel, Comunei Ulieș i-a fost aprobată suma de 100 mii lei pentru  amenajare exterioară a noului sediu al Primăriei,  finanțată prin PNDL;  Comunei Săcel suma de 100 mii lei pentru reparația străzilor și a acceselor de drum la cimitire din comună, prin pietruire ; Comunei Praid  suma de 100 mii lei pentru modernizarea unor străzi din localitățile Ocna de Jos și Ocna de Sus.

Comunei Mărtiniș i-a fost aprobată  suma de 100 mii lei pentru construirea grădiniței cu program normal în comuna Mărtiniș, sat Mărtiniș – acoperirea sumelor neeligibile ; Comunei Feliceni suma de 268 mii lei pentru modernizarea Străzii Dombik din satul Forțeni;  Comunei Căpâlnița  suma de 100 mii lei pentru reabilitarea rețelei de apă potabilă și extinderea rețelei de canalizare în comună cu scopul de a asigura condiții decente și moderne pentru locuitorii comunei.

În cadrul ședinței s-a aprobat repartizarea Comunei Corbu a sumei de 170 mii lei pentru modernizarea drumurilor de interes local – Dâmbul lui Bălan, Pârâul Savului, Plat ; Comunei Ciumani și Comunei Ditrău câte  100 mii lei pentru întreținerea drumurilor agricole din comună   și  Comunei Joseni a sumei de 170 mii lei pentru reabilitarea și dotarea clădirii școlii ”Új Emeletes” din Satul Joseni ; Comunei Păuleni Ciuc a sumei de 50 mii lei pentru programul de dezvoltare a infrastructurii agricole și valorificării produselor.

Comunelor Tomești, Sândominic, Dănești, Cârța și Mădăraș li s-a aprobat repartizarea a câte 50 mii lei pentru reabilitarea sistemului de răcire al patinoarului artificial din Ciucul de Sus.

Comunei Ditrău i-a fost aprobată suma de  200 mii de lei pentru proiectul ”Remetea-Ditrău-Suseni în sistem outdoor pentru elevii din grupurile vulnerabile” derulat de Liceul Tehnologic Pukás Tivadar din comună ;  Comunei Lunca de Jos suma de 100 mii lei pentru înființarea sistemului  de apă şi canalizare  și Comunei Sâncrăieni, 225 de mii de lei pentru teren de joacă și program de dezvoltare durabilă a zonei.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy