Acțiune a Poliției Harghita pentru asigurarea siguranței rutiere

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Scopul acestei acțiuni a fost de a crea un mediu rutier mai sigur, motivând conducătorii auto să respecte cu strictețe regulile de circulație și limitele de viteză impuse de legislația în vigoare.


În data de 24 ianuarie a.c., efectivele Serviciului Rutier Harghita și Biroului Rutier Miercurea-Ciuc au desfășurat o acțiune de monitorizare pe DN 12.

În timpul acestei activități au fost aplicate peste 175 de sancțiuni, cele mai frecvente încălcări constatate, respective 165, fiind depășirea de către conducătorii auto a limitelor de viteză.
Politiștii au constatat și abateri precum expirarea inspecției tehnice periodice și lipsa asigurării de răspundere civilă auto, subliniind importanța întreținerii tehnice a autovehiculelor și a asigurării obligatorii.

Acțiunea a avut, de asemenea, consecințe și asupra permiselor de conducere, polițiștii reținând 11 dintre acestea, dintre care nouă pentru încălcarea limitelor de viteză și două pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară. De asemenea, au fost reținute și două certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste 100.000 de lei.

Prin aceste intervenții preventive și sancțiuni aplicate în mod corespunzător, polițiștii rutieri își propun să reducă riscul de accidente și să îmbunătățească experiența de condus pentru toți participanții la trafic.

  • informații și foto furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy