Peste 2.890 de elevi din clasele a VIII-a din Harghita, înscriși la simulare Evaluării Naţionale

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Elevii de clasa a VIII-a zilele acestea au susținut zilele acestea simularea Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Miercuri, 7 februarie, avut loc ultima probă, la Limba şi literatura maternă, în Harghita fiind înscriși 2482 de elevi. Au fost prezenți 2344 de elevi, 138 fiind absenți.

Prima probă a fost la Limba şi literatura română, luni, 5 februarie, iar conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, au participat 2.742 de elevi, 150 fiind absenți. Marţi, 6 februarie, a avut loc proba la matematică, la care s-au prezentat 2.738 de elevi. Au absentat 154. În total, în Harghita au fost înscriși 2892 de elevi.

Lucrările vor fi evaluate digitalizat.

Simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.

Rezultatele vor fi comunicate vineri, 23 februarie.

Notele la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Evaluarea Naţională 2024 se va desfășura în perioada 25-28 iunie, urmând ca rezultatele să fie afişate în data de 3 iulie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy