Cod Galben în Harghita/ANM anunţă averse torenţiale, descărcări electrice şi vijelii

0

Articol disponibil în: Magyar Română

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 12:00 – 4 iunie, ora 3:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

      Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în extremitatea estică a țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 15:00 – 4 iunie, ora 3:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy