Evaluarea Naţională 2024/ Peste 2.500 de elevi din Harghita au susținut prima probă, la Limba și literatura română

0

Articol disponibil în: Română

Prima probă a examenului de Evaluare Națională s-a desfășurat marți, 25 iunie, la Limba și literatura română.

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Harghita, au fost prezenți 2.588 de elevi de clasa a VIII-a, din 2.646 înscriși. Totodată, 2.258 de elevi sunt așteptați pentru susținerea probei la Limba și literatura maternă maghiară. Din păcate, 58 absolvenţi de gimnaziu au absentat de la susţinerea probei. Nu au existat eliminări din examen.

Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 3 iulie 2024, până la ora 14:00 (în centrele de examen), cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori. Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.

Următoarea probă (matematică) va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy