ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 5 zile (20-24 iunie 2024)

0

Articol disponibil în: Română

În ultimele cinci zile (20-24.06.2024), pompierii salvatori harghiteni au gestionat cu promptitudine peste 55 de misiuni, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență (42 de solicitări).

Echipajele de stingere au intervenit la 2 incendii, precum și în alte 12 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi 6  misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma a 6 accidente rutiere produse în localitățile Borzont, Zetea, Lupeni, Bălan, Miercurea-Ciuc, Suseni, 1 misiune de asigurare/supraveghere zonă, ca urmare a unui scurtcircuit produs la tablou electric, în municipiul Toplița, problema fiind remediată, în scurt timp, de către echipajul furnizorului de energie electrică, 1 misiune de descarcerare, precum și 4 misiuni de înlăturare a efectelor produse de vreme rea (degajare copaci căzuți pe carosabil, evacuarea apei din pivnița unei case și un horn căzut pe acoperișul blocului).

Vineri (21.06.2024), echipajele de pompieri ale Detașamentului Miercurea-Ciuc au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară, staționată pe strada Ciocârliei, din municipiul Miercurea-Ciuc. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta în zona compartimentului motor, fără pericol de propagare. În urma producerii evenimentului, au ars cablurile electrice, conducte și mase plastice din zona compartimentului motor. Cauza probabila a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.

Ieri (24.06.2024), în jurul orei 15:30, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Toplița și SVSU Gălăuțaș au acționat pentru lichidarea unui  incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, din localitatea Gălăuțaș. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafața de aproximativ 80 mp, cu pericol de propagare la anexele din imediata apropiere. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o trăsnetul, au ars grajdul, circa 10 t  de fân, 5 butoaie cu furaje și unelte gospodărești.

Tot în acest interval de timp, prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 12 mesaje de avertizare, dintre care 2 mesaje au vizat producerea fenomenelor meteorologice periculoase, iar 10 mesaje pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, care au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile Miercurea-Ciuc (2), Bălan (4), Toplița (2), Zetea (2).

Salvatorii harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Consultați sursele oficiale de informare pentru parcurgerea informațiilor suplimentare privind comportamentul care trebuie adoptat înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență. Accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro și descărcați gratuit aplicația de mobil DSU, din App Store și Google Play.

   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy