Ținta zero venituri din jocuri de noroc dăunătoare, tot mai aproape pentru Kindred Group

0

Articol disponibil în: Română

Cu fiecare trimestru, operatorul de jocuri de noroc online Kindred Group, prezent și pe piața românească prin activitatea brandurilor Vlad Cazino și Unibet, își consolidează angajamentul său ferm, extrem de ambițios, în favoarea jocului responsabil: obiectivul de a ajunge la zero venituri din jocuri de noroc dăunătoare, cât de curând posibil. Evoluția este lentă, dar favorabilă, iar cel mai important este că se acționează eficient și transparent pentru promovarea unor schimbări pozitive în industria de gambling.

Jocurile de cazinou online reprezintă inclusiv în România una dintre variantele de divertisment pentru publicul adult care se bucură de popularitate ridicată. Sloturile și jocuri precum blackjack, ruletă sau baccarat sunt asociate de obicei cu distracție și experiențe epice. Pentru o mică parte dintre utilizatori, lucrurile nu decurg însă așa cum ar fi de dorit. Adicția în domeniul jocurilor de noroc, deși este un fenomen limitat, trebuie privită cu maximă responsabilitate, iar cei de la Kindred Group și-au setat propriile standarde foarte exigente, dincolo de rigorile impuse de legislație.

Drept dovadă, a fost stabilită această țintă de zero venituri de la jucători cu risc, compania comunicând constant nu doar modul inovativ în care acționează, ci și rezultatele pe care le înregistrează, chiar și când acestea, în perioade limitate, nu oscilează în mod favorabil.

În cel mai recent raport, aferent trimestrului al doilea al anului 2024, Kindred Group subliniază că a înregistrat o scădere a veniturilor de la jucătorii cu risc ridicat, comparativ cu primul trimestru al acestui an. Astfel, s-au consemnat 3,0% venituri brute din câștiguri de la acest grup de jucători. Ponderea a scăzut de la 3,2% în trimestrul anterior și de la 3,1% în intervalul de timp similar al anului precedent. Scăderile pot fi considerate marginale, dar indică un trend de apreciat. Grupul Kindred se arată astfel pe deplin dedicat reducerii acestei cote din venituri și continuă să vadă o schimbare durabilă a comportamentului jucătorilor după intervenții.

Demersuri active pentru îmbunătățirea comportamentului jucătorilor

Procentul de clienți detectați care au prezentat un comportament îmbunătățit după intervenții a fost de 86,8% în T2, 2024 (comparativ cu 87,1% în T1, 2024 și 86,4% în T2, 2023). Se păstrează astfel un nivel susținut al efectului de îmbunătățire după aceste intervenții realizate de echipa Kindred Group. Drept consecință, marea majoritate a jucătorilor trec cu bine peste aceste episoade nedorite. Totuși, obiectivul companiei este de a preveni complet asemenea comportamente, evitându-se total riscurile de acest gen în viitor.

„Cota noastră din veniturile de la jucătorii cu risc ridicat a fost stabilă în ultimele trimestre. Însă suntem încântați să vedem tendința pe termen lung a unei scăderi lente. Lucrăm din greu în cadrul Grupului pentru a ne asigura că utilizatorii serviciilor noastre de divertisment se bucură de produsele oferite într-un mod sigur și durabil, ceea ce include educarea clienților, părților interesate și a partenerilor cu privire la inițiativele de jocuri de noroc mai sigure”, a declarat Alexander Westrell, Director de Comunicații la Kindred Group.

Cum se acționează pentru zero venituri din jocuri de noroc dăunătoare

“Împreună spre Zero” este angajamentul asumat din proprie inițiativă de grupul Kindred, pentru ținta zero a cotei de venituri din “harmful gambling”. Trimestrial se urmărește progresul îndeplinirii acestui deziderat și în mod regulat sunt lansate diverse inițiative în scopul accelerării procesului. În ansamblu, totul ține de educarea publicului, dar și de instrumentele de monitorizare activă, bazate pe tehnologie.

În România, Vlad Cazino a derulat recent o campanie amplă prin care, alături de ambasadorii de brand Florin Piersic Jr. și Cătălin Bordea, a subliniat diversele mecanisme în favoarea jocului responsabil. Dă-ți un reality check, testează-ți profilul de jucător, setează-ți limite, ia o pauză, nu evita să te autoexcluzi – iată doar câteva dintre mesajele ferme transmise de campania publicitară. Utilizatorii platformei vladcazino.ro au totul la îndemână: instrumente practice, eficiente, prin care se pot asigura că rămân în control deplin.

În ceea ce privește statisticile transmise de Kindred Group în fiecare trimestru, acestea sunt realizate chiar cu riscul de a arăta rapoarte mai puțin favorabile decât realitatea: „Clasificăm toți clienții care se autoexclud pentru mai mult de șase luni ca fiind cu risc ridicat pentru a ne asigura că acordăm prioritate jocurilor de noroc responsabile. Cu toate acestea, vedem că unii clienți se autoexclud din alte motive decât preocupările legate de jocurile de noroc. Lucrăm activ la îmbunătățirea experienței utilizatorilor pentru a distinge mai bine autoexcluderile legate de riscurile comportamentale reale, astfel încât datele noastre cu risc ridicat să reflecte cu exactitate clienții care au nevoie cu adevărat de sprijin pentru a opri jocurile de noroc”, a explicat Director de Comunicații al companiei.

Jocurile de noroc sunt dedicate în exclusivitate persoanelor care au împlinit 18 ani. Fii responsabil!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy