Decizii luate în ședința extraordinară a Consiliului Local Miercurea-Ciuc: proiecte de dezvoltare și soluționarea problemei câinilor vagabonzi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ședința extraordinară de vineri, 9 august, Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a aprobat mai multe decizii esențiale pentru dezvoltarea orașului. Printre acestea se numără sprijinul pentru proiectul extins al campusului regional, reamenajarea intrării în parcul sportiv din Szécseny și soluționarea problemei câinilor vagabonzi.

Proiectul de dezvoltare a campusului și învățământului dual, cu un buget de aproximativ 122 de milioane de lei, vizează construirea de ateliere, laboratoare și spații educaționale pe un teren de șapte hectare al centrului școlar din Toplița-Ciuc. Demolarea clădirilor vechi, aflate într-o stare avansată de degradare, este necesară pentru pregătirea terenului. Aceste clădiri sunt parte din Școala Tehnologică Venczel József și necesită o autorizație ministerială pentru demolare, condiționată de decizia consiliului local.

În ceea ce privește parcul sportiv din Szécseny, este necesară demolarea clădirilor vechi care găzduiau centrala termică, pentru a îmbunătăți aspectul estetic și siguranța zonei. Aceste clădiri vor fi înlocuite cu locuri de parcare, fără a afecta clădirile fostei băi Hellvig și bazinele adiacente, pentru care se caută în prezent un investitor pentru renovare și operare.

Un alt aspect important al ședinței a fost soluționarea problemei câinilor vagabonzi. Consiliul Local a decis să externalizeze gestionarea acestei probleme, având în vedere limitările impuse de legea privind gestionarea deșeurilor. Se va organiza o procedură de achiziție publică pentru găsirea unei companii, asociații sau fundații specializate în protecția animalelor, care să colaboreze cu medici veterinari. Studiul de fezabilitate, caietul de sarcini și regulamentul serviciului au fost aprobate, iar dacă procedura se desfășoară conform planului, contractul cu prestatorul va fi semnat în luna noiembrie.

  • informații furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy