Bărbat atacat de urs în timp ce culegea ciuperci, transportat la spital

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un bărbat care culegea ciuperci în apropierea satului Cetăţuia a fost atacat de un urs, marţi, 13 august, fiind transportat cu multiple răni, dar în stare stabilă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc.

Primarul comunei Sânsimion de care aparţine satul Cetăţuia, Kozma Istvan, a declarat pentru AGERPRES că mai multe persoane culegeau ciuperci într-o pădure situată la aproximativ patru kilometri de localitate, când unul dintre bărbați a fost atacat de un urs.

Culegătorii au făcut zgomot cu gălețile și au reușit să alunge ursul cu ajutorul câinilor care îi însoțeau. Aceștia au apelat numărul de urgență 112 și au transportat rănitul din pădure cu o căruță până la un loc accesibil pentru ambulanță.

Dr. Peter Szilard, șeful Serviciului de Ambulanță Județean Harghita, a confirmat că bărbatul, care a suferit răni mușcate și zgâriate la mână, piciorul drept și față, a fost transportat la spital în stare stabilă.

Potrivit primarului, a fost constituită comisia de intervenție conform legii, iar jandarmii au folosit semnale acustice pentru a îndepărta ursul, însă acesta nu a mai fost găsit la locul atacului. Martorii au relatat că atacul a fost provocat de o ursoaică însoțită de trei pui.

Kozma Istvan a precizat că acesta este primul atac de urs asupra unei persoane în zona comunei Sânsimion din ultimii ani, menționând că pădurarii au raportat că zona respectivă este frecventată de urși. Acesta este al treilea atac al urșilor asupra oamenilor în Harghita în acest an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy