Acțiune de amploare desfășurată de polițiștii harghiteni în colaborare cu specialiști ai mai multor instituții din județele Harghita și Sibiu

0

Articol disponibil în: Română

La data de 14 august 2024, polițiștii din cadrul  Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști ai Serviciului de Ordine Publică, ai Biroului Rutier -Miercurea-Ciuc, ai Biroului de Ordine Publică Odorheiu Secuiesc, ai Biroului de Ordine Publică Gheorgheni, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Sibiu, ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Harghita și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita au desfășurat o acțiune  pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și asigurarea climatului de ordine publică în perioada Sezonului Estival în județul Harghita, precum și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul turismului, gestionarea situației operative generate de importul cerealelor din Ucraina, prevenirea și combaterea faptelor de migrație ilegală și evaziune fiscală, dar și pentru respectarea de către operatorii economici a prevederilor O.U.G. nr. 41/2022, pentru instituirea Sistemului național privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport.

Au fost efectuate 25 de controale la operatori economici din județul Harghita, în urma cărora, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 68.000 de lei, astfel: 9 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.nr.28/1996 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 6 pentru nerespectarea reglementărilor Legii nr.8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, 2 la  H.G. nr.237/2001 pentru aprobarea normelor cu privire la accesul, evidența și protecția turiștilor în structuri de primire turistice, 4 la Legea nr.252/2003 privind registrul unic de control, 7 la H.G. nr.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 1 la Legea nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 2 la H.G. nr.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, au fost confiscați aproximativ 1.160 de lei nefiscalizați/nejustificați.

În cadrul aceleiași activități au fost controlate în trafic 24 de autovehicule, au fost efectuate verificări în bazele Sistemului național Ro e-Transport în cazul a 16 mijloace auto de transport bunuri/ mărfuri cu risc fiscal ridicat, în urma acestora fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 41/2022 și au fost confiscate valoric bunuri/ mărfuri cu risc fiscal ridicat, respectiv 26,6 tone ciment vrac și 1,5 mc agregate minerale, valoarea acestora fiind de aproximativ 24.670 de lei.

 Cu ajutorul aplicației e-DAC au fost legitimate și verificate 16 persoane.

  • informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy