Activități informativ-preventive desfășurate de polițiștii harghiteni și specialiști antidrog în taberele de vară

0

Articol disponibil în: Română

În această săptămână, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita, au desfășurat o serie de activități dedicate tinerilor participanți la taberele de vară organizate în localitățile Odorheiu-Secuiesc, Zetea și Bilbor.

Activitățile informativ-preventive au avut ca obiectiv principal educarea tinerilor cu privire la siguranța în mediul online și prevenirea consumului de fumat, alcool și droguri. Aceste activități s-au desfășurat într-o atmosferă informală, prin jocuri interactive și dialog- sub egida “Tu cui dai accept?”, polițiștii de prevenire au prezentat riscurile interacțiunii în mediul online cu persoane necunoscute și vulnerabilitățile mediului virtual, oferind tinerilor informații esențiale pentru a naviga în siguranță pe internet.

Specialiștii antidrog au realizat activități de conștientizare a tinerilor cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive. Aceștia au subliniat efectele negative pe termen scurt și lung ale consumului de droguri, alcool și tutun, și au promovat adoptarea unui stil de viață sănătos și responsabil.

La aceste activități au participat peste 200 de tineri cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, demonstrând interesul și implicarea comunității în promovarea unui stil de viață sănătos și responsabil. Participanții au avut ocazia să interacționeze direct cu polițiștii și specialiștii, să pună întrebări și să primească răspunsuri detaliate, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a riscurilor și măsurilor de prevenire.

  • informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy