Incident violent în Primăria Toplița: Primarul ales, Sebastian Buzilă, ajunge la spital după o altercație

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sebastian Buzilă, consilier local PNL și recent ales primar al municipiului Toplița, județul Harghita, a ajuns la spital cu o fractură la mâna dreaptă în urma unei altercații cu arhitectul-șef al instituției. Incidentul, raportat de Agerpres marți, 27 august, a avut loc după o discuție tensionată legată de modificarea organigramei primăriei, care a eliminat mai multe posturi, inclusiv cel de la Resurse Umane.

Buzilă a relatat că soțul șefei de la Resurse Umane, arhitectul-șef Mihai Cotfas, l-a agresat fizic, trântindu-l la pământ și provocându-i fractura. Acesta fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, unde va fi supus unei intervenții chirurgicale. De asemenea, va depune și plângere împotriva persoanei care l-a agresat.

Conform Agerpres, primarul în funcție, Dumitru Olariu (PSD), consideră că Buzilă plătește prețul „excesului de zel și aroganței sale”. Poliția a demarat cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului, iar arhitectul-șef nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

Comunicat de presă

PSD Harghita condamnă ferm orice formă de violență și își exprimă solidaritatea față de Sebastian Buzilă

Harghita, 27 august 2024 – PSD Harghita a luat act cu profundă îngrijorare de incidentul violent în care Sebastian Buzilă, consilier local PNL și primar ales, a fost victima unei agresiuni fizice în timpul exercitării atribuțiilor sale. Condamnăm cu fermitate acest act de violență, care nu își are locul într-o societate democratică și civilizată.

Violența fizică este inacceptabilă, indiferent de context, și reprezintă o amenințare directă la adresa valorilor fundamentale ale democrației și ale statului de drept. Într-o instituție publică, respectul reciproc și dialogul constructiv trebuie să fie normele de bază, iar utilizarea forței fizice pentru a rezolva diferende sau neînțelegeri nu poate fi tolerată sub nicio formă.

Facem apel la autoritățile competente să investigheze cu seriozitate acest incident și să aplice sancțiunile legale necesare împotriva celor responsabili, pentru a asigura protecția și siguranța tuturor funcționarilor publici și a cetățenilor. Totodată, reiterăm importanța menținerii unui climat de colaborare și respect în cadrul administrației locale, astfel încât interesele cetățenilor să fie mereu prioritare.

PSD Harghita își reafirmă angajamentul față de valorile democrației, ale respectului reciproc și ale dialogului constructiv. Suntem dedicați să promovăm un mediu sigur și civilizat, în care fiecare cetățean să se simtă protejat și respectat.

Romeo-Țepeș Focșa
Președintele PSD Harghita

Când oamenii rămân fără argumente, recurg la violență. Când cineva recurge la violență într-o instituție, înseamnă că nu are niciun argument solid pentru a-și susține punctul de vedere și, frustrat de propria incompetență, alege să lovească. Astfel de persoane trebuie îndepărtate, pentru că într-o primărie există o multitudine de instrumente legale prin care te poți opune unei decizii; dacă aceasta este într-adevăr eronată, poate fi atacată în instanță sau la prefectură. Nu există nicio justificare pentru a recurge la violență.
Aceste persoane trebuie date afară din respect pentru oamenii care îi plătesc salariul și pentru protecția cetățenilor din oraș cu care intră în contact
.
Vom urmări cu mare atenție acest subiect.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy