Incendiu la o pășune împădurită din localitatea Valea Strâmbă (FOTO)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Un incendiu a izbucnit luni după-amiază pe o pășune împădurită din localitatea Valea Strâmbă, comuna Suseni, iar pompierii militari și civili, alături de personalul silvic, au intervenit prompt pentru a-l stinge, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita.

Conform informațiilor furnizate de ISU, aproximativ 20 de pompieri, atât militari, cât și civili, precum și membri ai Composesoratului Suseni, acționează pentru a localiza și stinge incendiul care se întinde pe o suprafață de aproximativ opt hectare.

Au fost mobilizați pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, echipați cu o autospecială complexă de primă intervenție, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Suseni. Incendiul afectează o pășune împădurită în curs de regenerare naturală, arzând litiera, doborâturile, arborii tineri și vegetația uscată. Forțele au fost suplimentate, implicând și SVSU Voșlăbeni, precum și personalul Composesoratului Suseni„, a precizat ISU Harghita.

De asemenea, ISU a subliniat că intervenția este complicată de vântul puternic și de terenul dificil, inaccesibil autospecialelor de stingere.

Potrivit celor mai recente informații, incendiul a fost localizat, iar echipele de intervenție lucrează la lichidarea focarelor din zona afectată.

sursa foto: ISU Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy