Sebastian Buzilă susține ferm inițiativa PNL privind bonificațiile financiare pentru buni platnici

0

Articol disponibil în: Română

Sebastian Buzilă, liderul PNL Harghita, și-a exprimat sprijinul față de inițiativa PNL de a introduce bonificații financiare pentru firmele care își plătesc la timp datoriile, o măsură menită să recompenseze corectitudinea în mediul de afaceri.

Această propunere legislativă, care prevede o bonificație de 3% pentru contribuabilii corecți, a fost depusă în Parlament în septembrie 2023 de Florin Roman, membru al Camerei Deputaților, alături de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, liderul de grup Andronache Gabriel, fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, și președintele Comisiei buget-finanțe, Hutuca Bogdan.

Într-o declarație recentă, Florin Roman a subliniat importanța acestei măsuri, menționând că propunerea vine în urma unor discuții cu mediul privat din Alba, care a semnalat lipsa de interes a statului pentru firmele care își respectă obligațiile financiare: „Bonificația de 3% pentru firmele care își plătesc la timp datoriile este o propunere legislativă 100% a PNL, depusă în Parlament de mine în calitate de inițiator, alături de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, liderul de grup Andronache Gabriel, de fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare și de președintele Comisiei buget-finanțe, Hutuca Bogdan, alături de colegi din grupul PNL.”

Roman a evidențiat, de asemenea, diferențele între abordarea liberală și cea a PSD, precizând că liberalii au insistat ca amnistia fiscală să fie însoțită de această bonificație, un proiect care reprezintă o premieră în politica fiscală a României.

Sebastian Buzilă a subliniat că sprijinul pentru astfel de măsuri este esențial pentru stimularea corectitudinii și responsabilității în rândul contribuabililor. „Este o inițiativă care reflectă respectul față de cei care își îndeplinesc obligațiile și contribuie la bunul mers al economiei. O astfel de măsură nu doar că recunoaște meritele contribuabililor corecți, dar și încurajează un comportament fiscal responsabil,” a declarat Buzilă.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru consolidarea unui mediu de afaceri sănătos și echitabil în România, și este văzută ca un exemplu de politici publice care răspund nevoilor reale ale contribuabililor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy