Siguranța școlară prioritate și în anul școlar 2024-2025

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Anul școlar 2024-2025 a început.

În acest context, Inspectoratul de Poliție Județean Harghita împreună cu celelalte structuri teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne își reafirmă angajamentul față de asigurarea unui mediu sigur și protejat pentru toți elevii.

Luni, 9 septembrie 2024, polițiștii și jandarmii au fost prezenți în unitățile de învățământ din județ, dar și în proximitatea acestora, pentru ca preșcolarii, școlarii, cadrele didactice și părinții să aibă parte de o primă zi de școală liniștită.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a avut loc o conferință de presă, la care au participat șefii principalelor structuri teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție Județean Harghita, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Oltul” Harghita, Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita) și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita, care au adus la cunoștința cetățenilor, prin intermediul mass-media, activitățile ce se vor desfășura în acest an școlar, precum și măsurile întreprinse pentru siguranța din școli.

Pe parcursul întregii săptămânii, polițiștii de ordine publică, proximitate, dar și de la alte structuri au continuat să fie prezenți în apropierea unităților de învățământ, din mediul urban și rural, atât înainte de începerea orelor de curs cât și după terminarea acestora.

Polițiștii rutieri au asigurat desfășurarea traficului rutier în bune condiții, în zonele de acces în unitățile de învățământ, asigurându-se că drumul către și de la școală este parcurs cu respectarea normelor rutiere de către toți participanții la trafic, aceste activități fiind menite să întărească siguranță școlară.

Activitățile informativ-educative nu au lipsit din agenda polițiștilor de Siguranță Școlară, aceștia fiind prezenți în mijlocul elevilor, împreună cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita, iar cu această ocazie le-au oferit sfaturi, recomandări și informații despre cum pot evita situațiile vulnerabile sau chiar de risc, prin adoptarea unui comportament respectuos și tolerant în relațiile cu ceilalți, despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație, dar și necesitatea alegerii unor activități plăcute în locul anturajelor nepotrivite.

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național -„Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” – au fost desfășurate activități cu tinerii aflați într-o tabără din județ, aceștia fiind îndemnați să nu rămână indiferenți la cazuri de violență sau consum de droguri și să sesizeze organele competente.

În prima săptămână a noului an școlar, specialiștii Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Harghita au demarat programele preventive în unitățile de învățământ din județ, adaptate pentru fiecare categorie de vârstă, de la clasa pregătitoare și pană la clasa a XII-a.

Toate aceste măsuri adoptate au drept scop crearea unui mediu sigur și prietenos pentru toți elevii, unde aceștia pot învăța și se pot dezvolta armonios.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy