Sprijin pentru zonele afectate de inundații: ISU Harghita intervine în județele Galați și Vaslui

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În urma fenomenelor meteo periculoase care au generat inundații în județele Galați și Vaslui, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita a răspuns prompt solicitărilor de ajutor, trimițând echipamente și personal specializat pentru a susține eforturile locale de intervenție și ajutorare a cetățenilor.

sursa foto: ISU Harghita

În județul Galați, ISU Harghita a trimis un autocamion de intervenție, o autospecială de primă intervenție și comandă, alături de două bărci.

Pentru județul Vaslui, ISU Harghita a trimis trei autocamioane destinate transportului de materiale și echipamente, însoțite de trei containere de tip tabără mobilă.

Pe lângă echipamente, ISU Harghita a mobilizat și echipe de pompieri militari din cadrul subunităților de intervenție din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc. Aceștia vor participa activ la acțiunile de evacuare a apei din localitățile cele mai afectate și vor sprijini cetățenii în eforturile de a minimiza impactul inundațiilor.

Aceste măsuri rapide și eficiente reflectă solidaritatea și mobilizarea exemplară a ISU Harghita în fața unor situații de urgență, oferind ajutor prompt comunităților din Galați și Vaslui, aflate în dificultate din cauza condițiilor meteorologice extreme.

****

Suplimentarea forțelor și mijloacelor tehnice în județele Iași și Vaslui

În urma fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în data de 14 septembrie 2024 și a prognozei hidrometeorologice pentru data de 15 septembrie 2024, Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Iași și Vaslui au crescut capacitatea operațională pentru a asigura un răspuns adecvat la eventualele situații de urgență.

❗ Astfel, în județul Iași sunt mobilizați peste 400 pompieri și următoarele mijloace tehnice: 6 autocamioane de intervenție, 9 bărci, 1 automacara, 26 mașini de stingere, 4 microbuze, 3 șenilate, 1 buldoexcavator, 8 motopompe transportabile, 6 motopompe remorcabile, 1 punct de comandă mobil și 1 tabără mobilă. Totodată, în sprijinul ISU Iași a fost dislocată încă de ieri o tabără mobilă de la ISU Mureș.

❗ În județul Vaslui sunt mobilizați 380 de pompieri și următoarele mijloace tehnice: 5 autocamioane de intervenție, 3 bărci, 22 mașini de stingere, 2 microbuze, 1 șenilată, 14 motopompe transportabile, 6 motopompe remorcabile și 1 tabără mobilă. Totodată, în sprijinul ISU Vaslui au fost dislocate, încă de ieri, o tabără mobilă de la ISU Harghita, o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și o autospecială pentru salvarea persoanelor din medii ostile de la ISU Călărași.

De asemenea, în afară de resursele deje existente la nivelul județelor Iași și Vaslui, inspectorul general al IGSU a dispus suplimentarea resurselor din cele două județe cu efective și mijloace tehnice din județele limitrofe, neafectate de fenomenele meteo.

❗ ISU Iași va primi sprijin de la inspectoratele pentru situații de urgență din Bistrița-Năsăud, Mureș și Suceava, constând în 52 de pompieri, 4 autocamioane de intervenție, 7 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 microbuz, 4 motopompe remorcabile și 4 motopompe transportabile.

❗ ISU Vaslui va fi sprijinit de către inspectoratele pentru situații de urgență din Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Neamț și Sibiu, care vor trimite 76 de pompieri, 6 autocamioane de intervenție, 12 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 microbuz, 6 motopompe remorcabile și 6 motopompe transportabile.

Toate mijloacele tehnice menționate sunt în deplasare către județele Iași și Vaslui.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează constant situația operativă pentru a asigura implementarea măsurilor necesare gestionării eficiente a eventualelor situații de urgență care ar putea pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy