Modificări importante privind accesul la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc din cauza lucrărilor de extindere

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Din cauza lucrărilor de extindere care se desfășoară la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, au fost implementate mai multe modificări importante legate de accesul către spital și Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

Începând cu 16 septembrie 2024, circulația rutieră pe strada Dr. Dénes László, de la sensul giratoriu până la spital, a fost restricționată. La capătul străzii a fost amplasată o barieră care semnalizează restricția, iar în această zonă este asigurat și un serviciu de pază al spitalului.

Accesul pe această stradă este permis doar pentru anumite categorii, printre care:

  • Ambulanțele;
  • Pacienții care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe;
  • Aparținătorii care transportă pacienți (aceștia pot staționa pentru o scurtă perioadă în fața spitalului);
  • Persoanele care transportă pacienți cu dizabilități;
  • Autobuzele de transport în comun și cele speciale pentru angajații spitalului;
  • Furnizorii;
  • Locuitorii străzii și oaspeții acestora;
  • Medicii de gardă chemați de la domiciliu.

Spitalul informează că, în contextul extinderii, accesul la Unitatea de Primiri Urgențe (atât pentru adulți, cât și pentru copii) se face printr-o nouă intrare. Aceasta este situată lângă intrarea principală și containerele amplasate în zonă. În ciuda lucrărilor, secția de urgențe funcționează la capacitate maximă, oferind asistență medicală completă.

Pentru a asigura siguranța tuturor, conducerea spitalului roagă pacienții și vizitatorii să circule cu prudență sporită în curtea spitalului, să utilizeze traseele pietonale desemnate și să respecte regulile stabilite în zona de construcție. În plus, există opțiuni de parcare adiționale, contra cost, lângă blocurile Fortuna, pe lângă parcările administrate de primărie din proximitatea spitalului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy