ISU Harghita: Bilanțul zilei de ieri (16.09.2024)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Luni, 16 septembrie a.c., pompierii militari harghiteni au gestionat cu promptitudine 9 situații de urgență înregistrate la nivelul județului nostru. În acest interval de timp, echipajele SMURD au răspuns la 8 solicitări, în urma cărora 8 persoane au fost asistate medical.

Totodată, pompierii au intervenit pentru o misiune de deblocare ușă, în municipiul Odorheiu Secuiesc.

În contextul desfășurării acțiunilor de sprijin pentru județul Galați, afectat de fenomenele meteo, în această noapte, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita a trimis în misiune un nou contingent de forțe. Pe lângă efectivele de pompieri militari harghiteni aflate în județul Vaslui, noaptea trecută, alți 52 de salvatori din cadrul ISU Harghita s-au deplasat în județul Galați, în sprijinul populației afectate de inundații. Această mobilizare face parte din efortul comun al structurilor de intervenție din toată țara, care acționează coordonat pentru salvarea vieții semenilor, pentru minimalizarea pagubelor și pentru asigurarea sprijinului necesar comunităților afectate de inundații.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați permanent, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi acordarea asistenței medicale persoanelor aflate in dificultate.

Nu uitați! Mai multe informații despre cum să acționați în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU.

 COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy