Alți 52 de pompieri din Harghita, mobilizați pentru a sprijini intervențiile în Galați

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În contextul inundațiilor severe din județul Galați, alte echipe de salvatori continuă să se alăture eforturilor naționale de intervenție. Duminică, 22 septembrie, 52 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita au fost mobilizați pentru a oferi sprijin comunităților grav afectate de furia apelor. Aceștia se alătură colegilor din toată țara pentru a contribui la minimalizarea pagubelor și la protejarea vieților cetățenilor.

Mobilizarea de forțe și echipamente a inclus:

  • 3 microbuze destinate transportului personalului de intervenție;
  • 52 de pompieri (2 ofițeri și 50 de subofițeri și soldați), pregătiți să intervină în zonele afectate.

Această desfășurare de forțe face parte din efortul național de intervenție, coordonat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Scopul este salvarea vieților, evacuarea mâlului din locuințe și subsoluri, curățarea drumurilor de aluviuni și recuperarea bunurilor cetățenilor afectați.

******

Au trecut deja 10 zile de la începutul inundațiilor din județul Galați, iar echipele de salvatori nu încetează să-și ofere sprijinul. Ieri, salvatorii care au intervenit în localitățile afectate de inundații din județul Galați au fost înlocuiți de un nou schimb de forțe. Astfel, alți aproximativ 900 de pompieri au preluat misiunile celor care, în ultimele trei zile, au acționat pentru a evacua mâlul din case, curți și subsoluri, pentru a curăța drumurile locale de aluviunile aduse de ape și pentru a evacua bunurile cetățenilor.

Echipele de pompieri care se alătură în aceste momente celor de la ISU Galați provin din inspectoratele pentru situații de urgență din Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Ialomița, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și București-Ilfov, fiind pregătite să intervină pentru cel puțin trei zile.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență monitorizează îndeaproape situația, pentru a se asigura că toate măsurile necesare sunt luate, iar sprijinul oferit comunităților afectate continuă neîntrerupt.

Solidaritatea și profesionalismul salvatorilor sunt esențiale în aceste momente dificile, iar pompierii rămân dedicați misiunii lor de a proteja și ajuta populația.n această luptă contra efectelor devastatoare ale inundațiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy