ISU Harghita: jurnalul operativ al ultimelor 96 de ore (19-22 septembrie 2024)

0

Articol disponibil în: Română

Salvatorii harghiteni au gestionat, în ultimele patru zile, respectiv 19-22 septembrie a.c., 36 de situații de urgență. Aceste misiuni au implicat o gamă variată de situații, de la incendii și acordarea asistenței medicale de urgență, până la alte tipuri de intervenții care au necesitat reacția imediată a colegilor noștri.

Cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat cea mai mare pondere a intervențiilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 25 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, concomitent cu aceste misiuni, în ultimele 96 de ore, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine trei incendii,din care o ardere necontrolată de vegetație uscată, precum și alte 8 intervenții în sprijinul comunităților:

  • O misiune de îndepărtare a unei bucăți de tablă de pe acoperișul unui bloc de locuințe, din orașul Bălan;
  • O misiune de deblocare ușă apartament, în municipiul Miercurea Ciuc;
  • Două misiuni de asistență/transport persoane, în localitățile Satu Mare și Toplița;
  • Trei misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii a trei accidente rutiere, pe raza localităților Ciceu, Satu Mare și Nădejdea;
  • O misiune de asigurare zonă la evenimente publice de amploare, în municipiul Odorheiu Secuiesc.

Astfel, vineri, 20 septembrie a.c., pompierii militari au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, din localitatea Vlăhița. Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului s-a deplasat, în cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de stingere, precum și pompierii civili ai SVSU Vlăhița. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta generalizat la o magazie construită din lemn cu învelitoare de țiglă, cu suprafața de circa 10 mp, cu operativitate, în aproximativ 45 de minute, împiedicând propagarea acestuia la autoturismele parcate în apropiere. În urma producerii evenimentului, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise, a ars anexa în totalitate.

Sâmbătă, 21.09.2024, echipajele operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu SVSU Căpâlnița, au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o casă de locuit, din localitatea Căpâlnița. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la hota din bucătăria casei, cu degajări mari de fum și pericol de propagare la întreaga bucătărie. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect, au ars instalația electrică a hotei împreună cu filtrul acesteia și dulapul suspendat; au fost deteriorate aragazul, hota, vopseaua pereților pe aproximativ 20 mp și mobilierul de bucătărie. Din fericire, incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale.

În plus, pentru protecția populației, în acest interval de timp, au fost transmise 12 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru semnalarea prezenței animalelor periculoase (urși), în localitățile Miercurea Ciuc (4), Sărmaș (4), Odorheiu Secuiesc (2) și Feliceni (2).

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată, gratuit, din AppStore sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

 COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy