Sindicatul Acord denunță inechitățile salariale. Greva japoneză continuă la DGASPC Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Sindicatul Acord a emis un comunicat de presă în care subliniază problemele salariale majore care afectează salariații din cadrul DGASPC Harghita, declanșând astfel o grevă japoneză.

Greva se desfășoară în perioada 23 septembrie – 7 octombrie 2024, iar motivele principale sunt:

  1. Diferențele salariale – Salariile de bază pentru funcțiile din cadrul DGASPC Harghita sunt cu până la 70% mai mici decât cele similare din Consiliul Județean.
  2. Sporuri insuficiente – Sporurile pentru condiții de muncă sunt mai mici cu 9% față de cele oferite de Consiliul Județean Harghita.
  3. Lipsa majorărilor salariale – Angajații nu beneficiază de majorările salariale aferente promovărilor în grad profesional.

Sindicatul solicită Consiliului Județean să rezolve urgent aceste inechități. Pe 7 octombrie, membrii sindicatului vor organiza un protest în stradă pentru a-și obține drepturile.rie 2024, membrii sindicatului vor organiza un protest pentru a obține drepturile salariale cuvenite.

Citiți și: Membrii SINDICATULUI ACORD din cadrul DGASPC Harghita se află în GREVĂ JAPONEZĂ

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy