Șofer reținut după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului de două ori în aceeași zi, în Toplița

0

Articol disponibil în: Română

La data de 27 septembrie 2024, în jurul orei 4:40 dimineața, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Toplița au depistat un bărbat în vârstă de 29 de ani conducând un autoturism pe o stradă din municipiu, în condiții suspecte. În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatele au arătat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, indicând prezența alcoolului în organismul șoferului.

Conducătorul auto a fost imediat escortat la o unitate spitalicească pentru recoltarea probelor biologice necesare, iar permisul său de conducere a fost reținut, fiind aplicată și măsura suspendării dreptului de a conduce vehicule, conform legislației în vigoare.

Surprinzător, aproximativ trei ore mai târziu, același bărbat a fost din nou oprit de o altă patrulă de poliție, tot la volanul unui autoturism. Testarea cu aparatul alcooltest a arătat, și de această dată, prezența alcoolului în organism, valoarea înregistrată fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma celei de-a doua abateri, polițiștii au luat măsura reținerii șoferului pentru 24 de ore. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal, iar cercetările continuă sub coordonarea unui procuror pentru a stabili toate detaliile legate de incident.

  • informații furnizate de IPJ Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy