Polițiștii harghiteni, de Ziua Internațională a Non-Violenței: „Tăcerea e tot violență. Vocea ta este soluția” – mesaje educative pentru elevi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Alege NON –VIOLENȚA !

Azi, 2 octombrie 2024, de Ziua Internațională a Non-Violenței și în contextul campaniei desfășurate la nivel național și local, denumită ,,Tăcerea e tot violență. Vocea ta este soluția”, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară s-au întâlnit cu elevii unei școli din Miercurea Ciuc.

În cadrul activităților preventive-informative desfășurate, polițiștii i-au informat pe tineri cu privire la ce înseamnă violența, ce forme poate lua, cum poate fi prevenită o stare conflictuală cu ajutorul dialogului și a toleranței reciproce, dar și consecințele adoptării unui comportament violent.

Totodată, aceștia au fost îndemnați să ia atitudine și să informeze adulții ori de câte ori au cunoștință de fapte de violență sau consum de droguri sau să apeleze numărul 119, pus la dipoziție.

Elevii au dovedit o deschidere față de mesajele transmise de polițiști și au participat activ la discuții adresând întrebări și expunându-și opiniile proprii cu privire la violența din școală și cum consideră ei că poate fi descurajat un astfel de comportament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy