„THOR Eco Challenge” și „Caravana Ecomobilității” – promovarea sustenabilității și transportului electric la Miercurea Ciuc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Proprietarii de mașini electrice și toți cei interesați de tehnologia acestora sunt invitați să participe sâmbătă la o competiție deosebită organizată de Clubul Tesla Happy Owners România (THOR) în zona municipiului Miercurea Ciuc. Evenimentul urmărește să promoveze mobilitatea electrică și sustenabilitatea, aducând în prim-plan soluții ecologice de transport.

sursa foto: thorclub.ro

În cadrul evenimentului se vor desfășura două competiții principale. Prima este „THOR Eco Challenge”, ajunsă la a doua ediție, o cursă de regularitate în care 15 echipaje vor concura timp de opt ore pentru a parcurge cât mai mulți kilometri cu un consum minim, respectând regulile de circulație. Traseul urban-extraurban din jurul Miercurea-Ciuc va fi parcurs cu scopul de a demonstra eficiența condusului ecologic. „Este o competiție de raliu de regularitate, unde scopul nu este viteza, ci eficiența. Participanții trebuie să conducă legal și cât mai economic,” a explicat Bogdan Tinca, reprezentantul Clubului THOR.

În paralel, va avea loc „Caravana Ecomobilității”, o altă cursă dedicată instituțiilor și firmelor din Harghita, pe un traseu de aproximativ 200 de kilometri, cu opriri la Suseni, Corund și Odorheiu Secuiesc. La fiecare oprire, participanții vor avea acces la stații de încărcare rapidă, promovând astfel infrastructura necesară pentru vehiculele electrice. „La Suseni și Corund avem stații de încărcare rapidă, iar la Odorheiu Secuiesc ne vom întâlni cu șoferii de autobuze electrice, fiind singurul oraș din Harghita care are deja acest tip de transport public,” a adăugat Tinca.

Un alt aspect deosebit al caravanei este faptul că unele instituții care nu dețin încă mașini electrice vor avea ocazia să participe, datorită sprijinului oferit de reprezentanțele auto partenere. „Trei instituții locale – Tribunalul Harghita, IPJ Harghita și Primăria Miercurea-Ciuc – vor avea la dispoziție vehicule electrice pentru a experimenta direct beneficiile acestui tip de transport,” a mai precizat Tinca.

Evenimentul nu se limitează doar la competițiile pentru adulți. Cei mici vor avea parte de activități interactive și educative despre reciclare și protejarea mediului, organizate în parcarea centrului comercial Nest. „Vor învăța despre protecția mediului într-un mod distractiv, cu ateliere interactive despre reciclare,” a declarat Tinca.

Seara de vineri va aduce o expoziție cu mașini electrice pe platoul din fața Palatului Administrativ din Miercurea-Ciuc, iar momentul culminant va fi un show artistic care va combina muzica populară cu tehnologia modernă. „Vom organiza un light show spectaculos, în care mașinile electrice vor asigura sunetul și ambianța luminoasă, iar copiii vor dansa pe muzică populară,” a adăugat Bogdan Tinca.

Clubul THOR, organizatorul acestui eveniment, reunește peste 1.500 de posesori și entuziaști de vehicule electrice și are ca misiune promovarea mobilității sustenabile și a soluțiilor ecologice de producere a energiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy