Rezultatele înregistrate în urma acțiunii desfășurată de polițiști și jandarmi în Toplița și în localitățile învecinate

0

Articol disponibil în: Română

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Toplița, împreună cu polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și cu sprijinul jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, au desfășurat o activitate, în sistem integrat, de tip razie, pe raza municipiului Toplița și în localitățile învecinate.

Acțiunea a vizat prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și a infracțiunilor îndreptate împotriva persoanelor și a patrimoniului, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, a conducătorilor auto care încalcă normele de circulație rutieră și a cetățenilor care nu respectă legislația în domeniul protecției animalelor.

În urma desfășurării activității, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 12.000 de lei, persoanelor care au încălcat prevederile H.G.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, și au plasat în adăpost 8 câini, ca urmare a emiterii a 2 ordine de plasare de către polițiști.

Tot în cadrul acestei acțiuni, un tânăr de 23 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe D.C.71, în comuna Subcetate, având numerele de circulație provizorie expirate, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Au fost legitimate mai mult de 50 de persoane, au fost verificate 19 autovehicule, și verificați 19 deținători de animale, fiind conduse la sediu, pentru efectuarea de verificări, 5 persoane.

Scopul principal al acestor activități este de a crește gradul de siguranță al cetățenilor, ele continuând și în perioada următoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy